lørdag, april 27, 2013

Det jødiske folk og endetidens profetier, del 4

Det er Gud selv, Abrahams, Isaks og Jakobs Gud, som våker over Israels land og folk:

"Se, han slumrer ikke og sover ikke, Israels vokter'. (Salme 121,4)

Det var den  5 i måneden Iyar i det jødiske år 5708 at David Ben-Gurion kunne erklære staten Israel som gjenopprettet. Den 14.mai 1948 vil for alltid stå skrevet med gullbokstaver i den i historien om det jødiske folk. Det man var vitne til den gangen var intet mindre enn et mirakel, en oppfyllelse av Guds ord, Den Allmektiges inngripen i historiens løp. Det som skjedde var en direkte oppfyllelse av profetien i Jesaja 66,8:

'Hvem har hørt slikt? Hvem har sett slike ting? Kommer et land til verden på en dag ...'

Det skjedde like før sabbaten gikk inn i Tel Aviv 14.mai 1948.

Hos profeten Esekiel 11,17 leser vi følgende:

'Derfor skal du si: Så sier Herren: Jeg vil samle dere fra folkene og sanke dere fra de land som dere er spredt i, og jeg vil gi dere Israels land'.
Kan det sies klarere? Ta også med dette fra Esekiel:

'For jeg skal ta dere fra folkeslagene og samle dere fra alle landene, og jeg skal føre dere inn i deres eget land. Da skal dere bo i det landet jeg gav deres fedre. Dere skal være mitt folk, og jeg skal være deres Gud. Jeg skal frelse dere fra alle deres urenheter. Jeg skal kalle på kornet og la det gi mange foll, og jeg skal ikke føre hungersnød over dere. Så skal de si: Dette landet som var øde, er blitt som Edens hage. Byene som lå i ruiner, folketomme og nedrevne, er nå befestet og bebodd. Da skal folkeslagene som er igjen omkring dere, erkjenne at jeg, Herren, har bygd opp igjen det som er revet ned, og plantet det som var lagt øde. Jeg, Herren, har talt, og jeg skal gjøre det'. (Esek 26,24 og 28-29, samt 35-36)

I dag bor det drøyt åtte millioner mennesker i Israel, som startet med 806.000 innbyggere i 1948. Drøyt seks millioner er jøder. De utgjør 75,3 prosent, mens araberne utgjør 20,7 prosent med sine 1,6 millioner. Og Israels land blomstrer. Ørkenen er drevet tilbake. Jordbruksteknologien er så eksepsjonell bra at den eksporteres til andre land. Det plantes, og landet bærer rik frukt. Nye boliger bygges i det som er løfteslandet. Alt dette i følge det Gud har talt om i sitt eget ord. Rett foran våre øyne oppfylles de evige løftene Gud har gitt det jødiske folk.

Det er noe å takke Gud for. For det betyr at Han er til å stole på. Han holder det Han har gitt løfter om i sitt Ord.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: