søndag, april 07, 2013

Kraftige protester fra kirker mot kutt som vil gjøre fattige enda fattigere

Fire av Storbritannias hovedkirker som representerer mer enn en million mennesker, sender nå et kraftig signal til landets regjering om at de nye kuttene i økonomien er urettferdige og at de vil ramme de mest sårbare.

The Baptist Union of Great Britain, The Methodist Church og Church of Scotland, kommer med en felles uttalelse, hvor de hevder at de økonomiske kuttene regjeringen nå foreslår gjør 'oss alle til en aprilsnar'. I uttalelsen heter det at 'vi er vitne til det som skjer når skaper en kultur som skylder på de fattige for deres fattigdom. De er en løgn å si at de som er på trygd er late, at de har et lettvint liv eller at det er de som er årsaken til landets vanskeligheter. Når folk er villige til å tro disse løgnene, er det de fattige familiene som betaler de høyeste omkostningene'.

Det blir lagt merke til at kristne nå engasjerer seg for de fattige i Storbritannia. Kuttene som foreslås er så store at de vil virke helt ødeleggende på manges økonomi. Gjennomsnittlig er kuttene på hele 93 Pund i uken og vil berøre en kvart million mennesker. Det er særlig barna som rammes.

1 kommentar:

Anonym sa...

Skremmende! Gudløs konservatisme er minst like ille som sosialisme