fredag, april 05, 2013

Sjaman i Russland fant Jesus som sin Frelser og Herre

Han bærer sin russiske pelslue med en viss stolthet, Aleksander, der han poserer for fotografen i de støvete og møkkete gatene i landsbyen sin i det østlige Russland. Den varmer godt når den iskalde vinden fra Arktis blåser mellom husene. Men det er ikke vanskelig å se at Aleksander har asiatiske røtter.

'Da jeg var ung strevet jeg med å finne mening med tilværelsen', forteller Aleksander til Mark Ellis fra Assist-News, som har truffet ham. 'Etter flere tøffe opplevelser oppfordret familien meg til å oppsøke en sjaman'.

Sjamanismen er djupt rotfestet i Sibir og de omkringliggende områdene av Asia. Aleksanders første erfaringer med en sjaman gjorde at han fikk lyst til å trenge djupere inn i den okkulte verden. Han begynte å spare penger til å utdanne seg slik at han selv kunne bli sjaman. Han ble i stand til å kunne helbrede mennesker som kom til ham, og kunne forutsi deres fremtid.

Men jo mer han praktiserte sjamanismen, jo mer urolig ble han selv. Han var glad for å kunne 'hjelpe' mennesker, men han følte selv at det var noe han manglet.

Kontakt med kristne
Aleksander forstod ikke at det var Gud som kalte på ham. En dag fikk han en uventet invitasjon. Noen kristne inviterte ham til å bli med på et møte i en menighet. Aleksander tenke han ville bli med, for som han sier, 'slik at jeg kunne spionere på hva de kristne holdt på med'.

Han gikk til denne kirken overbevist om at de guder han tjente var sterkere enn det de kristne trodde på. Men i det Aleksander satte seg på trebenken i kirken hendte det noe uvanlig.

'Når jeg lukket øynene følte jeg Guds nærvær. Det var så sterkt; jeg ble overveldet av storheten,' forteller Aleksander.

Gav livet sitt til Jesus
Aleksander var ikke i stand til å stå imot kraften og det majestetiske ved den eneste levende treenige Gud. Der og da overgav han sitt liv til Jesus.

Familien kunne ikke forstå den store forandringen som skjedde med Aleksander. Han arbeider nå sammen med noen misjonærer for å fortelle om hva som skjedde når Jesus endret hans livskurs så radikalt.

La oss be for Aleksander om at han blir bevart i troen på Jesus, og kan modnes som kristen.

Ingen kommentarer: