onsdag, april 24, 2013

Det jødiske folk og endetidens profetier, del 2

Vi fortsetter her å dokumentere de profetiske ordene om jødefolkets adspredelse til jordens fire hjørner:

Profeten Daniel, som levde under jødefolkets fangenskapsperiode i Babylon, fikk en åpenbaring som gjelder Israels og Jerusalems framtid. I denne åpenbaringen lå også forutsigelsen om en ny adspredelse av jødefolket etter at de hadde kommet tilbake fra det babylonske eksilet.

Leser vi det niende kapitlet hos profeten Daniel forteller Daniel at han hadde merket seg tallet på de årene som Herren hadde talt om til en annen profet, nemlig Jeremia. Det skulle gå 70 år, og i de årene skulle Jerusalem ligge i ruiner. Så får Daniel en ny åpenbaring, som viste at det ville gå ennå omkring et halvt tusen år før Messias ville komme. Videre får profeten Daniel åpenbart at Messias ville bli forkastet og utryddet. Og etter at alt dette hadde skjedd ville Jerusalem og tempelet nok en gang bli ødelagt.

Jesus henviser til profeten Daniel
Det har stått strid om profeten Daniel i moderne tid, men Jesus satte sitt godkjenningsstempel på boken som bærer hans navn. Han henviser til Daniels profetier når Han sier:

'For dager skal komme over deg da dine fiender bygger en voll rundt deg, omringer deg og trenger seg på deg fra alle kanter. De skal jevne deg og dine barn som er i deg, med jorden. Og de skal ikke la det bli stein tilbake på stein i deg, fordi du ikke kjente din besøkelsestid'. (Luk 19,43-44)

'De skal falle for sverds egg og bli bortført som fanger til mange folkeslag. Og Jerusalem skal være nedtrampet av hedninger inntil hedningenes tider er oppfylt'. (Luk 21,24)

Alle disse profetiene, som er nevnt både i den forrige, og i denne artikkelen, har gått i oppfyllelse. År 70 e.Kr ble Jerusalem inntatt og ødelagt. Man regner med at så mange som omlag en million jøder omkom under Jerusalems beleiring og ettervirkningene av denne. Av de overlevende skal over 10.000 ha endt sine liv som slaver.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: