fredag, april 19, 2013

Datter av Irans tidligere president bekrefter at kristne kvinner sitter fengslet

Faezeh Hashemi (bildet), som er datter til Irans tidligere president, Ayatollah Akbar Hashemi Rafsanjani, sier i et intervju med den liberale iranske avisen Bahar, at to kristne kvinner satt fengslet sammen med henne.

Mange sitter fengslet i iranske fengsler uten at omverdenen kjenner til dette. Selv satt hun fengslet på grunn av hun hadde 'distribuert propaganda mot det islamske regimet'.

Faezeh Hashemi har vært medlem av det iranske parlamentet, men har sittet i fengsel de siste seks månedene. Dette er første intervjuet som er gjort med henne siden hun ble satt fri. I intervjuet snakker hun om de som satt i det beryktede Evin fengselet sammen med henne, og som sonet fengselsstraff på grunn av religiøs- eller politisk overbevisning.

'Jeg var der sammen med noen Bahai-kvinner, noen medlemmer av Mujahidin organisasjoner, to kristne kvinner, to kvinner som representerer 'De sørgende mødre av Laleh-parken, flere medlemmer av miljøorganisasjoner, journalister, en kvinne fra Irak, og noen sekulære kvinner,' forteller Faezeh Hashemi.

Hun omtaler disse kvinnene som 'flotte kvinner'.

Det er vanskelig å få ut informasjon om kristne kvinner som sitter fengslet i Iran. Så det er oppsiktsvekkende at Faezeh Hashemi nevner dem i dette intervjuet. Mohabat News antar at de to kvinnene det er snakk om er Mitra Zahmati og Maryam Jalili. De to ble arrestert sommeren 2011. De er dømt til fengsel i to og et halv år anklaget for å ha drevet med evangelisering og for medlemskap i det myndighetene kaller 'illegale grupper', det vil si husmenigheter.

La oss huske disse to modige kvinnene i våre forbønner, og la oss be for alle kvinnene som sitter fengslet i Iran, som vi ikke kjenner navnene på, enten de er kristne eller ikke. Gud kan møte mennesker bak gitteret. Selv i Evin fengslet!

Ingen kommentarer: