tirsdag, april 02, 2013

Syv kjennetegn på menighetseksplosjon i muslimske land

I mer enn syv år har Jerry Trousdale studert ulike bevegelser i den muslimske verden, som arbeider med å gjøre disipler for Jesus. Og spesielt i Vest-Afrika. I denne perioden har mer enn 6000 nye menigheter blitt grunnlagt for mennesker med muslimsk bakgrunn, i 18 ulike land. Disse tidligere muslimene kommer fra 70 forskjellige muslimske folkegrupper.

Jerry Trousdale har følgende kjennetegn ved disse menighetene:

1) Menighetene holdes små. Gjennomsnittlig er det 31,2 kristne pr menighet. I spesielt høyrisiko-områder er det ikke mer enn 15 kristne pr. menighet. Menighetsbygg er ukjent i det de bare øker risikoen for forfølgelse.

2) Hvert medlem forventes å delta i bibelstudier som pågår over tid, hvor de sammen lærer å adlyde Gud og hjelpe hverandre til å vokse i trofasthet mot Herren.

3) Lederskapet i menigheten er kollektivt, men det er typisk at menighetene ledes av en person som pågående mottar teologisk opplæring og har en mentor. Denne undervisningen gis to til fire ganger i året, avhengig av sted. De som mottar denne undervisningen finansierer den selv.

4) Mange av disse menighetene setter av spesiell tid hver uke til faste og bønn

5) Mellom 60 til 70 prosent av menighetene rapporterer om dramatiske helbredelser og utfrielser som en hovedårsak til menighetens plutselige og sterke vekst

6) Mer enn halvparten av menighetene hvor menighetene har muslimsk bakgrunn er blitt plantet blant folk som er ansett som totalt uengasjerte i kristen tro. Omlag en fjerdedel av dem befinner seg i muslim-dominerte regioner hvor forfølgelse er svært vanlig. I noen områder har menighetsplantingen ført til at hele området er blitt totalt forvandlet.

7) Disipler gir flere disipler, og flere menigheter gir flere menigheter. Det finnes ikke mange programmer, men genuin forvandling av enkeltpersoner, familier og hele samfunn.

Ingen kommentarer: