lørdag, april 06, 2013

Idømt en årslønn i bot for å be og lese Bibelen

Det ser ikke ut til å være noen ende på de prøvelser og lidelser våre trosfeller i Aserbajdsjan går igjennom. Jeg har skrevet om Zaur Balaev (bildet) en rekke ganger på bloggen. Nå er han, sammen med kona til en annen baptistpastor, Hinayat Shabanova, på nytt ilagt store bøter. Det dreier seg om pengebeløp tilsvarende en hel årslønn. Bøtene er av en slik størrelse at de ikke har noen mulighet til å betale dem.

Dermed blir det mest sannsynlig slik at de må sone i fengsel igjen.

For Zaur Balaev er situasjonen ekstra vanskelig og prekær. Han er for tiden hjemmeværende for å pleie sin kone som er svært syk av kreft. Det er ikke lenge siden pastor Balaev sonet fengselsstraff for sin tro. Balaev frykter også for at myndighetene nå har satt inn selve støtet mot baptistene i landet, og at det heretter vil være umulig for dem å komme sammen i hjemmene slik de gjør. Det betyr at skogene og fjellhulene igjen blir møtesteder for dem, og at de må møtes i ly av nattemørket.

Dette er altså hverdagen for baptistene i Aserbajdsjan.

Hunayat Shabanova er kona til en annen kjent baptistpastor i landet, Hamid Shabanov. Også Hamid har sittet i fengsel på grunn av sin tro. Hjemmene til disse to familiene ble stormet av politiet 7.november i fjor, og  politiet konfiskerte Bibler på aserbajdjansk, russisk og georgisk. Det er på grunn av dette og det faktum at familiene kom sammen for å be og lovprise Gud at de to nå bøtelegges med historisk høye bøter til Aserbajdsjan å være.

La oss huske dem i våre bønner!

Ingen kommentarer: