mandag, februar 24, 2014

SISTE: Verdens Sionist-organisasjon ber jødene som er igjen i Ukraina om å emigrere til Israel

Verdens Sionist-organisasjon går nå ut ber jødene som er igjen i Kiev og Ukraina om foreta et masse-exodus.

I et brev som ble publisert i dag, og som er sendt til statsminister Benjamin Netanyahu, begrunner organisasjonen dette slik:

'I lys av den ustabile situasjonen i Kiev og den voksende bekymringen for jødene i Ukraina, etter at antisemitter har offentliggjort at de har intensjoner om å skade det jødiske samfunnet, ber vi Dem innstendig, statsminister Benjamin Netanyahu, om oppmuntre det jødiske samfunnet i Kiev til å emigrere til Israel'.

Det skriver lederen for Verdens Sionist organisasjon, Yaakov Hagoel.

I brevet skriver Yaakov Hagoel at demonstrantene i Kiev har ødelagt jødiske gravsteiner, og før demonstrasjonene tok til var jødene svært utsatt for trakassering og angrep. Det var farlig, uansett hvor man befant seg i Ukraina, å bære noe slags kjennetegn som viste at man var jøde.

Jewish Agency arbeider nå med å finansiere institusjoner eid av det jødiske samfunnet i Ukraina. De ønsker også å legge forholdene til rette for at jødene kan komme seg ut av Ukraina, før situasjonen blir enda farligere for dem.

1 kommentar:

Birgir sa...

Jeg kan opplyse om at det IKKE var demonstranter, men provokatører, Titushki, som ødela gravsteiner. Det har jøder som var på Maidan selv fortalt.