mandag, februar 24, 2014

75 årig australsk misjonær arrestert i Nord-Korea

Nord-Korea har arrestert en kristen misjonær fra Australia. Det er familien hans som kom med disse opplysningene onsdag i forrige uke.

I følge en journalist i New York Times, Gerry Mullany, ble 75 årige John Short (bildet) arrestert i Pyongyang forrige søndag. I følge hans kone, Karen, var dette John Short's andre tur til Nord-Korea. Han hadde med seg kristent materiale som var oversatt til koreansk.

Arrestasjonen skjer et drøyt år etter at nord-koreanske myndigheter arresterte den amerikanske misjonæren, Kenneth Bae, etter at Bae hadde tatt seg inn i Nord-Korea via Kina. Kenneth Bae soner nå en dom på 15 års opphold under hardt regime i en av Nord-Koreas arbeidsleire. Til tross for et betydelig press fra amerikanske myndigheter om å få Bae satt fri, bøyer ikke nord-koreanske myndigheter av.

Hva som nå vil skje med John Short er uvisst. Han er en særdeles uredd mann. Under sitt forrige besøk i Nord-Korea leste han Bibelen høyt for den regjeringsoppnevnte omviser han hadde med seg. I Kina er han blitt arrestert en rekke ganger, etter å ha drevet et evangeliseringarbeide. Han kom til Hong Kong i 1964, hvor han siden har drevet en kristen bokhandel.

Hans kone oppfordrer oss til å be for ham.

Ingen kommentarer: