fredag, februar 28, 2014

Sjeldne brev fra Watchman Nee, del 2

Her følger andre og siste del av det brevet som Watchman Nee (bildet) skrev 17.juni 1930. I morgen publiseres et nytt brev i denne serien:

'For nærværende har jeg den djupe overbevisning, at Guds barn mangler en levende erfaring av Kristus. Som en konsekvens av dette, er de ikke villige til å bruke tid og penger på syndere. Vår Herre Jesu Kristi komme er nært forestående, og vitnesbyrdet om Guds Sønn må bli spredt uten hindring. Elskede, erkjenn at vi er som ubetydelige insekter, og enda er det slik at Skapelsens Gud kaller oss til å være delaktige i Hans Sønns avvisning. Hvor forunderlig er ikke dette! Hvor sjelden og hvor kort er ikke denne muligheten! I dag kan være din siste dag; hvem vet? Hvem kan si at Herren vil ikke komme i dag og motta Hans barn der hjemme? For denne årsak, må vi, som aldri før, se etter de tapte får for Herrens skyld. Gud har bare en Sønn, som er en Forkynner. Burde ikke vi da også forkynne?

Til deg som har jordisk rikdom, formaner jeg deg til å gi generøst til Herren. Det som gir meg sorg er å se at mange rike mennesker bare gir noen få kroner og noen få mynter i stedet for hundrevis og tusenvis av kroner, mens fattige mennesker gir mye mer. Mens deres gull og sølv ruster, lider Guds arbeid. Guds arbeid opplever mangler, dens lommebøker er vrengt, de akkumulerer deres rikdom for evigheten hvor det ikke skal være noen mangler. Vi bør vite v vil bli dømt for både måten vi bruker pengene våre på, og måten vi ikke bruker dem, en dag.

Selvfølgelig, jeg forsøker ikke å overtale deg til å bidra til noe som ikke bærer frukt, for mange arbeidere er ikke lenger Guds arbeidere, og mye arbeid er ikke Guds arbeid. Det jeg sier er at vi må ta vare på de som virkelig går ut i Herrens navn, som stoler på Herren for sin tjeneste og ikke tar imot noe fra hedningene. Så langt jeg kjenner til er det i det minste flere dusin mennesker i den kategorien, og deres behov er virkelig store. Uansett, rike troende neglisjerer å støtte dem.

I det neste nr av vår publikasjon vil komme rett etter denne. Må Herren velsigne denne avisen. Brødre, jeg er i stort behov av deres forbønn. Vær snill å be i tro for meg.

Fred være med deg.

En Kristi slave
Watchman Nee

(fortsettes)

Ingen kommentarer: