onsdag, februar 05, 2014

Nye opplysninger om de kidnappede biskopene kan knytte Tyrkia til ugjerningen, del 2

Her følger andre og siste del av artikkelen om Tyrkias rolle i bortføringen av de to biskopene i Syria. Første del ble publisert i går:

Det kaukasiske emiratet har til ulike tider vært allierte med Den frie syriske armeen og Al Qaeda. Nylig slo gruppen seg sammen med Islamic State in Iraq and Syria (ISIS), Jihadist grupper som terroriserer sivilbefolkningen i Syria som bor langs den tyrkiske grensen er velkjent for de tyrkiske myndighetene. Disse jihadist gruppene blir forsynt med våpen og kommunikasjonssystemer som walkie-talkies av den tyrkiske sikkerhetstjenesten MIT.

En av disse jihadistgruppene blir ledet av Abu Amer el-Kuwaiti, som utfører sine operasjoner i Aleppo fra den tyrkiske grensebyen Antakya. Han blir assistert av en person ved navn Magomed Abdurrakhmanov fra Dagestan. Han går under dekknavnet Abu Banat (Ebu Banat på tyrkisk). Det er denne personen som mistenkes for å stå bak kidnappingen av de to biskopene: Yuhanna Ibrahim og Paul Yazici.

Kappet av hodene
Sommeren 2013 dukket det opp en video på You Tube som viser en person som kapper hodet av tre menn. De som vises på videoen, også drapsmannen, snakker russisk. Det lyder også en tyrkisk stemme som sier: 'Sett dere, sett dere'. Dermed blir det lettere å se slaktingen av de tre mennene. Mannen som utfører drapene på videoen er Abu Banat.

Han skal ha bakgrunn som politimann fra Dagestan.

PÅ begynnelsen av 2013 skal gruppen til Abu Banat ha etablert seg i nærheten av landsbyen El-Meshed, som bare ligger fem kilometer fra grenseposten i Bab El-Hawa. I El-Meshed skal han ha giftet seg en lokal kvinne derfra.

Nyhetsbyrået AINA sier han skal ha terrorisert landsbybeboerne og drept en mann i landsbyen for å statuere et eksempel. Han introduserte også Sharia-lover. Ryktene om hans brutalitet spredte seg omkring i de andre landsbyene og skapte frykt.

Arrestert i Istanbul
23.april i fjor stanset politiet en bil utenfor den tyrkiske byen Konya. I bilen befant det seg en syrisk kvinne og tre andre personer fra den tsjetsjenske regionen. Alle manglet indentitetspapirer.

Den tyrkiske avisen Radial skrev om denne hendelsen med tittelen: 'Biskopenes drapsmenn arrestert i Konya'. Tilholdsstedet til disse personene skal ha blitt undersøkt, og tyrkisk politi skal ha foretatt våpenbeslag.

Tyrkiske myndigheter har så hevdet at de mistenkte er blitt deportert, mens nyhetsbyrådet AINA hevder at de fremdeles skal befinne seg i tyrkisk varetekt.

Spørsmålene er mange. Hvorfor er tyrkiske myndigheter så uklare når det gjelder kidnappingen av disse to biskopene, og hvorfor er opplysningene om de arresterte så motstridende? Lever Yuhanna Ibrahim og Paul Yazici eller er de tatt av dage?

Ingen kommentarer: