onsdag, februar 05, 2014

Bøtelagt for å ha holdt høsttakkefest

Fra våre venner blant de uregistrerte baptistene i Kasakhstan, har vi fått innsyn i saken mot Vladimir Ilitsj Pestryakov.

I september i fjor ble en spesiell høsttakkefest holdt i baptistmenigheten i Kokshetau (bildet), i Akmola regionen i Kasakhstan. Den ble brått avbrutt da representanter fra innenriksdepartementets spesialavdeling for bekjempelse av terrorisme, stormet menighetslokalet.

Folkene fra denne spesialavdelingen opptrådte svært truende, de ropte og skrek, og forsøkte å fotografere de som var tilstede på gudstjenesten. Syv av de som var tilstede under gudstjenesten ble utsatt for et knallhardt avhør.

Vladimir Ilyich Pestryakov, Olga Efimovna Pestryakova, Vasil Sarsenbaevich Khayrulina, Vladimir Petrovich Skumbina, og Zhanara Uskenbaevnu Kalieva, ble senere på året innbrakt til avhør hos Kontoret for religiøse affærer i Akmola regionen. De ble forelagt en protokoll hvor det vises til at de har forbrutt seg på kasakhisk lov.

23. januar i år ble så Vladimir Ilitsj Pestryakov ilagt en bot for å ha forbrutt kasakhisk lov ved 'å holde et møte for å dekke åndelige behov, studere Bibelen og utføre en baptistisk gudstjeneste'. Boten ilegges Pestryakov fordi han eide huset hvor gudstjenesten ble holdt.

Boten er på 185.200 tenge eller drøyt 7.400 norske kroner, hvilket er svært mye i Kasakhstan.

Ingen kommentarer: