onsdag, februar 26, 2014

Baptist er fungerende president i Ukraina

Det er litt av en oppgave han har tatt på seg, Oleksandr Turchynov (bildet), som nå er fungerende president i Ukraina etter den nå etterlyste ex-presidenten, Viktor Janukovitsj.

Turchynov trådte inn i embetet søndag 23. februar, da det ukrainske parlamentet bestemte seg for å kaste Janukovitsj.

Det nok mange ikke vet er at 49 årige Oleksandr Turchynov er en kjent baptist-pastor i Ukraina.

Ifølge Sergeij Rakhuba, som er president for Russian Ministres, så kommer det ikke som en overraskelse at Oleksandr Turchynov, er valgt til å lede Ukraina i den omtumlende fasen landet nå befinner seg i. 'Han er velkjent i politiske kretser som en prinsippfast, ærlig leder', sier Rakhuba. Årsaken til at vi her i Vesten ikke har hørt noe særlig til Oleksandr Turchynov er at han har levd litt i skyggen av Yulia Timochenko.

Oleksandr Turchynov, som ble innvalgt i det ukrainske parlamentet i 1998, preker regelmessig i en av de mange baptistkirkene i Kiev. Landets evangelikale kirker har spilt en avgjørende rolle under den såkalte Orange-revolusjonen. Han er eldste i en baptistmenighet, og medlem av Den all-ukrainske unionen av kirker tilhørende Evangelikale kristne/Baptistene, og har møtt flere av lederne innen Den europeiske baptistføderasjonen og Baptistenes Verdensallianse, når disse har vært på besøk i Ukraina.

Ingen kommentarer: