søndag, februar 23, 2014

Sammen med Victor Otet på bønnekonferansen

Gårsdagen tilbrakte jeg blant annet sammen med min gode rumenske venn, Victor Otet (bildet).

Vi har kjent hverandre i mange år nå, og det var Victor som gjorde ferdig byggingen av Kristi himmelfartskapellet og bønnehagen rundt kapellet. Han er en av lederne i Herrens Arme, en sterk fornyelsesbevegelse innen Den rumensk-ortodokse kirke, ikke ulikt vår egen Oase-bevegelse. I mange år har jeg hatt en stående invitasjon til å besøke flere ortodokse kirker i Romania, og kanskje det nå kan bli en mulighet? I går hadde Victor og jeg samtaler med Asbjørn Simonnes, som er leder for Oase. Kanskje det kan komme noe konkret ut av dette i løpet av høsten. Mer om det senere her på bloggen.

Gårsdagen var det avsatt mye tid for bønn, hvor vi tok for oss ulike samfunnsområder. Flere gav oss konkrete innspill til hvordan vi kunne be for mediene, familien, Den norske kirkes bispevalg og kirkemøter, skolene, politikere, forholdet til Israel, jødene og araberne og de forfulgte kristne.

Senere på dagen var det ulike seminarer. Det var mange som tok del i mitt seminar, med tittelen: 'Når Gud blir taus - om sjelens mørke natt'.

På kvelden talte vår venn fra Nasaret igjen, Rania Sayeigh. Da hadde jeg annet å gjøre, så jeg fikk dessverre ikke hørt henne denne gangen, men det aner meg at det ble et godt møte.

I dag - søndag - skal vi feire Herrens måltid, som jeg skal forrette. Jeg skal også dele noe Gud har lagt på mitt hjerte for denne konferansen.

Ingen kommentarer: