lørdag, februar 15, 2014

Kirken en familie - ikke en institusjon

Et voksende segment av canadiske college studenter og unge voksne som har vokst opp i kristne hjem, identifiserer seg ikke lenger med den kristne tro.

For å reversere denne trenden oppfordrer nå James Penner (bildet) - som har offentliggjort en studie om dette - kirkeledere til å bli kjent med unge voksne og for å finne ut hva de ser etter i en menighet.

Hans studie viser at den såkalte 'millennium-generasjonen' - altså de som er født i 1980 og 1990-årene - ser kirken som en familie, ikke en institusjon.

'Hva er det vi må slippe tak i og hva er det vi må finnes for at 'millennium-generasjonen' opplever din menighet som en familie mer enn en organisasjon', utfordret Penner deltagerne i et seminar arrangert av Mennonite Brethren Church of Manitoba.

Rundt 50 menighetsledere deltok på seminaret som ble avholdt 28. januar.

'Unge voksne ønsker å være del av noe som er større enn dem selv, og de stiller gjerne opp om deres talent blir ansett å være viktig, og de trenger mye støtte', kunne James Penner fortelle menighetslederne.

Han minnet tilhørerne om at Jesu disipler var unge-voksne, og de forandret verden:

'Hvis unge-voksne ble gitt mulighetene, vil de gi oss et friskt perspektiv på hva det vil si å være radikale Jesus-etterfølgere i dag'.

Ingen kommentarer: