tirsdag, februar 04, 2014

Storsamling for Baptistenes Verdensallianse i Izmir i Tyrkia

Forberedelsene til den årlige samlingen for Baptistenes Verdensallianse pågår for fullt. I år er samlingen lagt til Izmir - eller det tidligere Smyrna - i Tyrkia. Samlingen vil bli 6.-12.juli.

En slik samling vil også bety økt positiv oppmerksomhet for landets evangelikale menigheter. Det viser at de tilhører en stor familie verden over.

Til disse årlige samlingene kommer kirkesamfunnsledere, pastorer, teologer, presidenter for teologiske seminarer, professorer og interesserte baptister fra ulike deler av verden. De kommer sammen for å feire gudstjenester, fellesskap, studier, og for å fatte beslutninger i viktige saker.

Årets møte vil finne sted i det vestlige Tyrkia, i en område som har hatt stor betydning for den tidlige kristenhet, referert til i Det nye testamente som Lille-Asia. Izmir er det bibelske Smyrna, en av de syv menighetene som Åpenbaringen er adressert til.

Deltagerne vil ved siden av møtene også gis anledning til å delta på ekskursjoner til historiske steder, som f.eks teateret i Efesos (bildet), hvor det vi leser om i Apg 19,28-41 kan ha funnet sted.

Ingen kommentarer: