lørdag, februar 08, 2014

Kinesisk misjonær savnet i Tibet

Kinesiske myndigheter mistenkes for å være delaktige i forsvinningsmysteriet i Tibet, etter at en kinesisk misjonær har vært savnet siden 5. januar.

Dong Chunhua, opprinnelig fra den kystprovinsen Shandoug, i det sørlige Kina, oppholdt seg i prefekturatet Xigaze i Tibet da han forsvant. Song Xinkuan, som arbeidet som misjonær sammen med Dong Chunhua, har fortalt ChinaAid News, at siste gangen familien til Dong var i stand til å kontakte ham var for en måned siden.

I følge Song Xinkuan dro Dong Chunhua til Tibet 1.juledag. Han dro da til Xigaze regionen i Tibet, og skal ha besøkt flere av regionens fylker. Fra Xigaze har han så beveget seg videre til prefekturatet Ngari, som grenser til Xinjiang provinsen i Kina. Her skal Dong Chunhua ha oppholdt seg en tid. Den siste personen som så ham møtte Dong Chunhua i fylket Yadong på grensen til India. Denne mannen var en misjonær fra Wenzhou, som ligger i den kinesiske kystprovinsen Zhejiang.

- Vi frykter for at han er blitt borte, sier Song Xinkuan, og legger til: - Vi vet ikke hvor det er blitt av ham, om han er blitt innbrakt av politiet eller er blitt arrestert. Dette er en stort tap for familien og for misjonsarbeidet i hele den tibetanske regionen.

Pastor Zhan Gang, som er visepresident for den kinesiske husmenighets alliansen, sier til ChinaAid News at alliansen har forsøkt å komme i kontakt med Dong Chunhua. De får ikke noe svar. Alliansen har også vært i kontakt med sikkerhetspolitiet i Ngari, men vakthavende der nektet å svare på noen spørsmål.

I følge Song Xinkuan arbeider disse misjonærene i Tibet med å forkynne evangeliet og bygge menigheter:

- De fleste som blir kristne i Tibet kommer fra Han-folket. Det er veldig få tibetanere som blir kristne. Dong reiser ofte djupt inn i Tibet for å forkynne evangeliet.

Han opplyser også at misjonærene som arbeider i Tibet ikke tilhører noen bestemt kirke. I Tibet finnes verken den regjeringsstyrte Tre-Selv-kirken eller Kinas kristne råd. Det finnes heller ingen kirke med noen organisatorisk struktur. Det finnes bare troende som er spredt rundt omkring.

Dong Chunhua er tidligere blitt arrestert av politiet. Huset hans er stadig blitt ransaket. Han har spredt evangeliet til mer enn 70 av Tibets fylker.

La oss huske ham i vår forbønn.

Ingen kommentarer: