fredag, april 10, 2020

Hvorfor er 'apostler' og 'profeter' så tause under koronakrisen?

"Et av de spørsmålene jeg får oftest av troende i ulike deler av Kristi kropp akkurat nå er hvorfor så mange 'apostler' og 'profeter' er så tause under koronakrisen? En telefon jeg fikk her om dagen kan kanskje gi oss en forklaring.

Stemmen hans skalv og han gråt. Han som ringte er en velkjent forkynner. Jeg spurte: 'Hva er i veien, broder?' Han svarte: 'Koronakrisen har fratatt meg hele tjenesten min.' Jeg sa: 'Vel, kjære broder, det er ikke mye reisevirksomhet nå og heller ikke mange offentlige møter.' Mannen skrek tilbake til meg: 'Nei! Du forstår meg ikke, Jeremiah. Under denne pandemien har jeg kommet til den erkjennelsen at det budskapet og det evangelium jeg har forkynt ikke er det virkelige evangeliet. Det virker ikke midt oppe i lidelsene. Jeg kan ikke gi løfte om velsignelse og fremgang til alle. All oppgraderingen, alle forfremmelsene og alle budskapene som er sentrert rundt mennesker er ikke det ekte evangeliet og jeg har vært totalt forblindet for dette.'

Jeg forholdt meg stille i den andre enden av telefonen. Jeg var målløs. Hovedsakelig fordi denne mannen er anerkjent i mange sammenhenger som en velkjent apostel og profet. Hundrevis av mennesker kommer til møtene hans for å bli velsignet og få den neste oppgraderingen. Han brøt stillheten med en profetisk advarsel:

'Jeremiah,' sa han, 'Legg merke til at iløpet av de neste 30 til 60 dagene vil mange av disse apostlene og profetene som ikke har kommet med noe sant ord fra Herren under denne krisen falle tilbake til sine gamle taktikker og triks. De vil gå tilbake til et menneskesentrert evangelium og få folk til komme med sine hyllingsrop. Kollektene og triksene kommer til å eksplodere.'

Jeg takket ham for hans ærlighet og vi ba sammen. En sann omvendelse fant sted. Selv opplevde jeg en ærefrykt for Herren på en virkelig djup måte.

Kan det være slik at enkelte apostler og profeter er tause nå fordi de hviler og lader batteriene på en sunn måte? Ja! Kan denne rystende bekjennelsen og profetiske advarselen fra denne velkjente forkynneren også være sann? Det kan du vedde på at den er!

- Jeremiah Johnson (bildet)
Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: