onsdag, mai 12, 2021

1000 raketter skutt mot Israel


Siden konflikten mellom Israel og palestina-araberne eskalerte mandag har Hamas skutt 1000 raketter mot Israel. 200 av dem har landet på Gazastripen. Ulike palestinske terrorgrupper skyter ut rakettene fra tett befolkede boligområder, og skader sine egne. I går ble mange av disse rakettene skutt mot sivilbefolkningen i Tel Aviv, Israels største by med med nærmere 436.000 innbyggere. Det er unntakstilstand i den israelske byen Lod, og utenfor den israelske ambassaden står palestina-tilhengere og roper: 'Død over jødene!', 'De som dreper israelere er velsignede martyrer' og 'Med blod skal vi frigjøre Palestina.' 25 politiske partier og organisasjoner sto bak demonstrasjon i Oslo. 

Meldinger om angrep, lyden av hissige luftvernsirener og febrilsk evakuering til tilfluktsrom preget både Gazastripen og Israel natt til i dag. Det er spesielt terrorgruppene Hamas og Islamsk hellig krig som skyter raketter mot sivilbefolkningen i Israel. Israel har i sine gjengjeldelsesaksjoner varslet på forhånd at de kommer til å angripe, mens terrorgruppene på palestinsk side bare har ett mål: ramme så mange sivile på israelsk side for å drepe dem som mulig. Israel har på sin side bombet en bygning som huset toppsjefene i etterretningstjenesten til Hamas. Det samme med hjemmene til flere Hamas-topper. To nøkkelpersoner i ettterretningstjenesten til Hamas skal være drept. De drepte skal være lederen og nestlederen for etterretningstjenesten.

Den miliære fløyen til Hamas - al-Qassem brigadene - opplyser at de alene har skutt 110 raketter mot Tel Aviv og ytterligere 100 mot den israelske byen Beersheva. Minst to personer skal ha blitt drept o angrepene på den israelske byen Lod. Det skal dreie seg om en 16 år gammel jødisk jente og hennes 52 årige far som døde da bilen deres ble truffet av en av rakettene fra Gaza. En kvinne i 40 årene og en syv år gammel jente skal også ha blitt offer for rakettangrepene.

Ifølge helsemyndighetene på  Gazastripen er minst 35 personer drept som en følge av de israelske luftangrepene. 10 av de drepte skal være barn. Over 200 skal være såret.

La oss fortsette å be om fred.

Foto: Pixabuy

Ingen kommentarer: