tirsdag, mai 11, 2021

Rakettregn mot Israel i natt


Iløpet av 24 timer har palestinske terrorister fra Gaza-stripen har skutt over 200 raketter mot Israel. Det har vært en intens og skrekkinnbgytende natt, med traumatiserende opplevelser for den israelske og den palestinske sivilbefolkningen. 27 israelere er skadet, en av dem alvorlig. Israelske fly har angrepet mål i Gaza. 24 palestinere er drept, de fleste av dem Hamas-medlemmer, blant dem barn. Mellomkirkelig Råd for Den norske kirke fordømmer Israel, men ikke et ord om rakettangrepene mot sivilbefolkningen i Jerusalem og det sørlige Israel. Er det noen som spør hvor pengene til alle disse rakettene kommer fra? Vestlige land, deriblant Norge har i mange år pøst penger inn i den palestinske økonomien. 

Israelske myndigheter frykter at dagen i dag vil bli enda verre enn gårsdagen, og forbereder seg på nye massive rakettangrep fra palestina-araberne. Angrepene mot Israel skjer i deres fastemåned Ramadan. 

I pressemeldingen som preses i Den norske kirke og Mellomkirkelig Råd har sendt ut heter det:

Preses i Den norske kirke ber norske myndigheter bruke sin innflytelse for å få stopp på volden og stanse eskaleringen.
Preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit. Foto: Bo Mathisen/Kirkerådet
– Den norske kirke er dypt bekymret for situasjonen i Øst-Jerusalem, hvor volden nå eskalerer, sier preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit.
Jerusalem er en hellig by for tre religioner og to folk.
– Jeg er opprørt over den mangel på respekt for religionsfrihet som israelske myndigheter utviser gjennom bruk av vold mot muslimer som samles i Al Aqsa Moskeen ved avslutningen av Ramadan. Frustrasjon og sinne over at bosettere tvinger palestinere ut av deres hjem i bydelen Sheikh Jarrah, bidrar til å forsterke volden og gjør situasjonen svært utrygg. Vold løser ikke konflikten, og palestinerne må vise sin motstand mot uretten gjennom fredelig protest, sier han.
I dag har kirkelederne i Jerusalem bedt det internasjonale samfunn om å reagere på voldshandlingene og be om fred i Jerusalem.
– Jeg oppfordrer til forbønn og solidaritet og anmoder også norske myndigheter til å bruke sin innflytelse til å få stopp på volden, avslutter preses Fykse Tveit.

Mer ensidig er det vel neppe mulig å være. 

Jeg oppfordrer norske forbedere til å avsette tid for å be for det som skjer i Israel og ikke minst Jerusalem i disse dager.

Foto: The Jerusalem Post.

Ingen kommentarer: