mandag, mai 10, 2021

La oss be om fred for Jerusalem! SISTE: HAMAS SENDER RAKETTER MOT JERUSALEM


I dag har vi fått nok et bevis på hvor viktig det er å følge oppfordringen fra Salme 122: "Be om fred for Jerusalem! La det gå dem vel som elsker deg! Må det råde fred innfor dine murer, ro i dine saler." (v,6-7) Det har mildt sagt vært en turbulent dag og en dag fylt med vold i Jerusalems gater. 'Jerusalem-dagen', for å feire gjenforeningen mellom Øst- og Vest-Jerusalem i 1967, startet med et rakettangrep fra Gaza-stripen mot den sørlige delen av Israel. Det dreier seg om tre raketter. Dette skjer samtidig, i følge The Times of Israel, med at volden eskalerer på grensen mellom Gaza og Israel. Rakettangrepene og ballonger fylt med brennbar væske førte til flere større branner og ødeleggelse av kornåkre. To raketter ble også avfyrt fra Gazastripen søndag kveld mot den israelske byen Ashkelon med sine drøyt 132.000 innbyggere.

Rakettangrepene de siste dagene mot sivile mål i Israel har ikke ført til noen reaksjoner fra FN eller fra vårt hjemlige Mellomkirkelig råd for Den norske kirke eller fra noen av biskopene. 

Når israelsk politi og soldater derimot begynte å arrestere steinkastende palestinske ungdommer kom reaksjonene fra FN. Mot israelsk politi. For å forsøke å stanse og forhindre de steinkastende palestinske ungdommene. 

Det utspant seg hjerteskjærende scener da en jødisk mann forsøkte å unnslippe en rasende steinkastende palestinsk mobb i bilen sin i en gate i nærheten av Tempelhøyden. Mens steinene haglet ble den jødiske mannen forsøt dratt ut av bilen sin. Han ble sparket og slått og unngikk så vidt døden på grunn av en enslig israelsk soldat, som kom ham til unnsetning. Jeg har sett det hele på film, og det gjorde et veldig sterkt inntrykk. 

Flere hundre er skadet i sammenstøt mellom israelsk politi og palestinske demonstranter på plassen ved Al-Aqsa-moskeen. Videoer tatt innefra denne moskeen viser store lagre av steiner som palestinerne bruker for å kaste mot både politiet, soldater og sivilister. En tid haglet det med steiner. I morgentimene stormet politiet plassen som er kjent som både Haram al-Sharif og Tempelhøyden i den østlige delen av Jerusalem. De avfyrte sjokkgranater og tåregass mot flere tusen palestinske demonstranter. Noen av disse landet inne i Al-Aqsa-moskeen. Palestinerne på sin side svarte med å kaste stein, stoler og andre gjenstander mot politiet. I følge den liberale israelske avisen Haaretz anslo politiet at rundt 8000 palestinere har barrikadert seg på plassen for å hindre jøder i å ta seg inn på området.

Uroen i Jerusalem har pågått i flere dager i forbindelse med den muslimske fastemåneden Ramadan. Denne høytiden samler titusener av palestina-arabere til bønn ved Al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden. Dette skjer samtidig med en betent eiendomstvist mellom jødiske bosettere og palestinske familier. NTB skriver at: "Fire palestinske familier risikerer å bli kastet ut hvis de jødiske bosetterne vinner fram, men søndag kveld besluttet jødiske myndigheter å utsette dagens behandlig i Høyesterett."

Mens disse linjene skrives i 17-tiden norsk tiden melder The Jerusalem Post at sirenene som varsler rakettangrep høres over hele den sentrale delen av Israel og Jerusalem samtidig med at tusenvis av jøder samler seg for å gå Jerusalemmarsjen. La oss be for den spente situasjonen.

Foto: Pixabuy

Ingen kommentarer: