tirsdag, mai 18, 2021

Lengselen etter Guds nærvær

Et av de største tilbudene i verdenshistorien ble gitt for århundrer siden til en mann som het Obed-edom. På instruksjon fra David, Israels konge, ble han spurt om stuen hans kunne være det Allerhelligste en stund.

"Og David var ikke villig til å føre Herrens ark med seg til Davidsbyen. men David førte den til side til Gittitt-huset Obed-Edom. Så ble Herrens ark i huset til Gittiten Obed-Edom i tre måneder, og Herren velsignet Obed-Edom og hele hans hus." (2 Samuel 6:10-11)

Kan du forestille deg at du blir spurt: "Har du noe imot at vi plasserte paktens ark hjemme hos deg i noen måneder?" Hvis du var en elsker av Gud, ville denne æren vært utenkelig. Husk at på Obed-edoms tid var det over arken at Guds nærvær og herlighet svevde.

Hvordan vil du svare? “Uh, jeg vet ikke, King. Jeg må tenke på om jeg vil ha Guds shekinah-herlighet i stuen min de neste tre månedene. " Jeg tror ikke jeg hadde hatt å be over det. Åpenbart gjorde Obed-edom det ikke.

Kan du forestille deg å finne din kone idet hun bryter ut: "Du vil aldri gjette hva som er i stuen vår!" Og hva med samtalen med barna dine: "Nå, gutter, du kan se, men IKKE RØR!" Og kan du ikke bare forestille deg at huset hans ble førstevalget for nabolagets hjemmegruppe!

Man kan bare gjette hvordan det var hjemme hos Obed-edom i de tre månedene arken var der. Satte de seg i timevis og stirret på den? Ble det noen gang mørkt i huset? (Tenk på det). Var hele huset gjennomsyret av Yahwehs nærvær? Var det en konstant tåke? Falt folk ned når de gikk forbi den? Vi vet ikke svarene på disse spørsmålene, men det vi vet er dette:  "Herren velsignet Obed-Edom og hele hans hus" (v. 11) i løpet av denne enestående sesongen. Vi vet også at da David endelig flyttet paktens ark til Jerusalem, pakket Obed-Edom sammen og flyttet hele sitt hus med den og ble portvokter i teltet som huset den [Davids tabernakel] (1 Krønikebok 26: 1 -4). Man kan nesten høre samtalen hans med David: “Hvis du tror, din høyhet, at etter å ha hatt Guds nærvær og ære i stuen min de siste tre månedene, kommer jeg til å leve uten det, tar du feil. Du tar meg med deg! "

Det var David, en Guds-elsker, som bestemte seg for å gå etter arken og bringe den til Jerusalem. “Så rådførte David seg med ... alle ledere. Og David sa til hele Israels forsamling ... ’La oss føre vår Guds ark tilbake til oss, for vi søkte den ikke i Sauls dager’ ”(1. Krønikebok 13: 1-3). For en trist ettermæle for en leder: "Guds nærvær var ikke ettertraktet under hans regjeringstid." Og hvilke triste dager det må ha vært for Herren.

Jeg er sikker på at han var fornøyd da David, en mann etter sitt hjerte, ønsket at han og hans nærvær igjen skulle være midtpunktet for nasjonen. Likevel viste prosessen seg å være vanskelig. På grunn av den upassende måten arken ble fraktet på, følte en mann seg tvunget til å berøre den i et forsøk på å stabilisere den, en handling som burde vært unngått. Konsekvensene av å gjøre dette hadde blitt klart forklart av Yahweh. Han ble drept av Herrens herlighet, noe som resulterte i stor frykt og en tre måneders forsinkelse. Dette var grunnen til at den tok veien til Obed-edoms hus.

Til slutt oppdaget David den riktige måten å transportere arken på, og den ble flyttet til Jerusalem. Obed-edom var imidlertid ikke i ferd med å kjøpe seg inn i separasjonen. "Kom sammen, gutter," sa han til familien. "Vi beveger oss."

Jeg har gjort Obed-edom-tingen - liksom. Åpenbart var det ikke akkurat det samme, men var omtrent så nært som du kunne komme til det i dag. For tretten år siden (i 2008) hadde vi en spesiell serie møter i kirken jeg var pastor for i Colorado Springs. Søndag morgen plasserte en profetisk gjest bomben: “Sett alt annet på vent og i nitti dager gjør ikke annet enn 24/7 tilbedelse. Akkurat som Obed-edom var vert for arken for hans nærvær i tre måneder, ber Gud deg om å gjøre det samme, ”erklærte han.

Mitt sinn begynte å vandre: Var dette virkelig et ord fra Den Hellige Ånd? Bør vi prøve det? Kan vi trekke oss fra det? Hva med de andre programmene våre? Hvordan ville dette påvirke kirken? Disse og andre spørsmål flommet over hodet på meg. Men…

Vi gjorde det! Vi gjorde Obed-edom-tingen.

De neste tre månedene ble de beste i livet mitt. Som Obed-edom ble jeg bortskjemt. Logistikken var selvfølgelig utfordrende, men tilbedelsen stoppet aldri. Og Guds nærvær i kirken vår de neste nitti dagene, vel, det var tykt og tungt. Jeg avlyste alle bortsett fra et par taleoppdrag i løpet av de tre månedene, og brukte flere timer hver dag på å være i Guds nærvær.

Ikke bare endret det livet mitt, det endret livet til hundrevis av andre. Folk tok feriedagene sine og tilbrakte dem sammen med Gud. Noen ganger hadde familier med seg soveposer og overnattet på "camping" i hans nærvær. Mange kom i lunsjpausene sine. Noen få mennesker kom og tilbrakte tid sammen med ham hver dag; en dame tilbrakte faktisk hver natt der. En oberst i Flyvåpnet kom hver morgen på vei til jobb og hver natt etter jobb. På slutten ble alle som deltok ødelagt. Normal for oss hadde blitt radikal. Tretti minutter, og få lovsang på søndag morgen ville aldri mer tilfredsstille. Obed-edom-tingen forårsaker STORE problemer. Det er nå lett å se hvorfor Obed-edom ikke en gang prøvde å bekjempe det. "Jeg er avhengig," sa han med sine handlinger. "Hvor arken går, går jeg."

David så ut til å forstå. “Ingen mening i å krangle med ham; han er ødelagt. Han vil aldri vokse ut eller overleve det. Gjør ham til en dørvakt ved teltet. ” Også David ble "avhengig". Jeg forstod til slutt hvordan han kunne si: "For en dag i dine forgårder er bedre enn ellers tusen" (Salme 84:10). David sa også: "Én ting har jeg bedt fra Herren om, det lengter jeg etter: at jeg må bo i Herrens hus alle dager i mitt liv, for å skue Herrens skjønnhet og grunne i hans tempel." (Salme 27: 4).

Jeg forstår.

Du kan også gjøre Obed-edom-tingen. Nei, ikke 24/7, men likevel vil Herren komme hjem til deg. Hans nærvær er ikke lenger begrenset til en ark i det hellige. Jag etter Ham. Hvis du gjør det, som bruden som leter etter brudgommen hennes i Salomos høysang, vil han la deg finne ham. Å, hvor Han lengter etter å vil bli funnet. Før du opplever denne gleden, vil du aldri forstå det. Når du har gjort det, vil du aldri mer være uten.

- Dutch Sheets (bildet). Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: