lørdag, mai 29, 2021

Floyd McClung har gått hjem til Gud


Den internasjonale misjonslederen Floyd McClung (bildet) er død etter en tids sykdom. 75 åringen sovnet stille inn i dag, lørdag 29.mai 2021 i Cape Town, Sør-Afrika. 

Her er et offisielt minneord, i min oversettelse:

Floyd Lee McClung, Jr., global misjonsleder, bestselgende forfatter og internasjonal taler, døde lørdag 29. mai 2021 i Cape Town, Sør-Afrika, etter en langvarig sykdom han hadde kjempet siden 2016, og som hadde etterlatt ham arbeidsufør, innlagt på sykehus. og ikke i stand til å snakke i over fem år. Han ble 75.

I sine mer enn 50 år i heltidstjeneste bodde McClung i Afrika, Asia, Europa og Nord-Amerika, jobbet på alle kontinenter unntatt Antarktis, og forfattet 18 bøker, inkludert den internasjonale bestselgeren 'Guds Farshjerte', utgitt på Prokla Media.

En utrettelig reisende og foredragsholder, McClung snakket og foreleste på over 100 universitets- og universitetscampus, reiste til mer enn 190 land, gjorde dusinvis av TV-opptredener, og hans liv og arbeid vises i utallige publikasjoner, inkludert Time Magazine og The New York Times.

McClung ble født i Long Beach, California, 3. august 1945, som sønn av Floyd Sr. og Enetha McClung. Han etterlater seg kona Sally, hans kone gjennom 54 år; datteren Misha Thompson; barnebarn Kezia og Luke Thompson; sønnen Matthew McClung; broren Alan og kona Patricia McClung, deres datter og to barnebarn; søsteren Judy og mannen Jim Orred, deres to døtre og to barnebarn.

Etter å ha tilbrakt sitt førsteårsstudium ved Taylor University i Indiana, overførte McClung til Southern California College (nå Vanguard University) i 1964, hvor han ble valgt til presidentpresident og utnevnt til kaptein for basketballaget. Han ble uteksaminert i 1967 med en Bachelor of Arts i New Testament Studies.

McClung ble først med Youth With A Mission (YWAM) på oppdragsturer i skolepausene fra college. På våroppsøket i 1965 i Las Vegas, Nevada, møtte han sin fremtidige kone Sally. De forlovet seg i 1966 i Jamaica.

Fordi det ikke var tillatt å date på et outreach, fridde Floyd Sally ved å gi henne en lapp mens hun sto i kø for å få seg noen forfriskninger etter et møte. Hun svarte med et egen lapp dagen etter. De giftet seg året etter, og feiret bryllupsreisen ved å lede en misjonstur til Karibia.

"Vårt ekteskap var fullt av eventyr fra første dag," forteller Sally, "selv om jeg ikke anbefaler en bryllupsreise med 75 unge mennesker for alle!"

Som nygifte, reiste McClungs USA rundt for å rekruttere unge mennesker til å bli med på sommerteam til Karibia. I 1971, etter en et år lang reise jorden rundt, flyttet de til Sentral-Asia, hvor de ledet misjonsteam i India og Afghanistan langs den såkalte 'hippiestien'. 

I 1973 flyttet de til Nederland, hvor de ledet arbeidet på Arken, to husbåter fortøyd bak Amsterdams sentralstasjon som fungerte som et oppsøkende senter blant hippier og narkomane.

Etter tiden med Arken var McClung pioner med andre oppgavedr i Nederland, mest kjent i Amsterdams Red Light District, mens han fortsatte å vokse i sin internasjonale lederrolle i YWAM. Han tjente totalt 35 år med YWAM, inkludert 18 år i Nederland og nesten åtte år som YWAMs internasjonale administrerende direktør.

YWAM-medstiftere Loren og Darlene Cunningham sier: ”Floyd McClung var en viktig grunnleggende leder og tjente i mange år i YWAM. Han var banebrytende for arbeidet i Afghanistan, India, Nepal, Nederland, California, Colorado og andre steder. Hans liv, hans undervisning, hans bøker, hans ledelse og hans guddommelige innflytelse påvirket YWAM djupt. Han har båret mye varig frukt - både i YWAM og blant de som kom til Jesus gjennom initiativene han ledet. Bare evigheten vil avsløre dybden og bredden av hans arv. ”

I 1991 flyttet McClung tilbake til USA og startet det første av mange lederopplæringsprogrammer, og i 1993 var Floyd og Sally medstifter av All Nations, et internasjonalt nettverk for lederopplæring og kirkeplanting. Deres visjon for alle nasjoner var "å se Jesus tilbedt av alle jordens folk, nå de minste, de siste og de fortapte."

Opprinnelig under paraplyen til YWAM ble All Nations til slutt en uavhengig organisasjon og har nå hundrevis av heltids- og deltidsarbeidere i over 40 land over hele verden.

McClung forlot YWAM for å bli med i Metro Christian Fellowship (MCF) i Kansas City, Missouri, hvor han var pastor fra 1999-2005. Siden 2006 har McClungs bodd og jobbet i Sør-Afrika, hvor de var pionerer i et nytt All Nations-avdeling som nå sender misjonsarnbeidere over hele Afrika og over hele verden.

Ingen kommentarer: