onsdag, mai 12, 2021

"Det store flertallet av palestinere er lei og slitne"


Jeg merker meg uttalelsene fra Osama Dama, som representerer Norsk Folkehjelp, i Gaza. Til NRK sier han dette om Israels gjengjeldelse: "Jeg tror ikke at angrepene var ment å ramme sivile. Vi forstår at angrepet skjedde mot sikkerhetsmål. Det var ikke rettet mot sivile bygninger, men problemet er at Gazastripen er svært tett befolket. Så en bombing vil ramme sivile."

Om hvor stor andel av palestinerne som støtter Hamas sine handlinger når de sender raketter mot Israel, sier Osama Dama: "Det jeg kan si er at det store flertallet er bare slitne og lei. Særlig de på Gazastripen er bare slitne. De ønsker å leve i fred og se barna vokse opp på en trygg måte, slik som alle andre familier i verden ønsker."

Slik jeg ser det er det liten tvil om at den palestinske sivilbefolkningen lider på grunn av terrorveldet til ulike islamistiske grupper som Hamas, PLO og Islamsk hellig krig og uduelige, korrupte politikere. Når vi ber ber vi for sivilbefolkningen på begge sider. Rakettene som senes mot sivilbefolkningen i Israel er hver eneste en en krigsforbrytelse. 

Spør deg selv: Hvordan hadde du reagert om en fremmed makt begynte å skyte raketter mot norske byer. Ikke en, men 1000. 

Billedtekst: Palestinske ungdommer i Ramallah. Foto: Pixabuy

Ingen kommentarer: