lørdag, juli 07, 2007

100.000 i bønn og faste 07.07.07



I dag er 100.000 kristne samlet i Nashville i Tennessee for å innvie seg til Herren i bønn og faste. Målet er å se et åndelig gjennombrudd i USA. Dette er delstatens største bønnemanifestasjon gjennom tidene. Jeg har fulgt med på bønneinitiativene til Lou Engle de siste årene, og får mer og mer respekt for denne mannen, som virkelig innvier sitt liv til å be. Han er utrettelig i sin kamp for Guds ords autoritet, og kjemper med åndelige våpen mot det moralske forfallet i samfunnet og i kirken. Han våger å sette kontroversielle spørsmål på dagsordenen, og det er både flott og sterkt å se så mange unge mennesker følger hans gode eksempel med å leve i omvendelse, forsakelse, bønn og innvielse. Den store samlingen i Nashville er et kall til hele Kristi kropp verden over, om å gjøre det samme. Arrangørene understreker at dette ikke er en festival, men en faste. I Norge står vi overfor store utfordringer i tiden fremover. Ikke minst med tanke på den nye ekteskapsloven. I disse dager er det utgitt et eget hefte med forslag til bønneemner, og vi vil gjerne oppmuntre bloggens lesere til å skaffe seg dette heftet, og være med på å be om at Gud fortsatt viser oss nåde, slik at det gudgitte ekteskapet kan vernes om. Men akkurat nå gleder og fryder jeg meg over at så mange kristne samles i USA for å ydmyke seg innfor Gud, og be.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det er altid litt spennende med USA. Mye stort har startet der.

Det sies at tider med store vekkelser kan komme med ca. femti års mellomrom. Hvis det går særlig lenger så kan mye av grunnlaget for en ny vekkelse forsvinne. Det er kritisk for oss i Norge i dag. I USA også forresten.

Kanskje vi i vesten trenger og erfare at at Guds velsignelser slettes ikke er noen selvfølge. Kanskje vi i Norge rett og slett trenger og miste den materialistiske tryggheten for å innse hvor avhengig vi egentlig er av han som har skapt oss?