torsdag, juli 26, 2007

Ikke i tråd med kristen lære



Vårt Land følger opp med intervjuer med ulike kristne ledere i dag, vedrørende "engleskolen" til prinsesse Märtha Louise. Jeg merker meg det kloke svaret fra sjelesørgeren, forkynneren og retreatlederen:

1. I TRÅD MED DEN KRISTNE LÆRE?:Jeg synes ikke det grunnleggende her stemmer med den kristne lære fordi konsentrasjonen i kristendommen ligger på Jesus Kristus og Gud, vår himmelske far. Når tyngdepunktet flyttes over til noen annet, til og med engler, blir det feil.
2. ENGLER:I Kolosserbrevet står det en advarsel mot engledyrkelse der det i stedet henvises til konsentrasjon rundt Jesus Kristus, kirkens hode.
MEDITASJON:Forskjellen på kristen meditasjon og denne meditasjonen er at den kristne er en bibel- og tekstmeditasjon. Særlig med utgangspunkt i Jesus, og ikke engler.
SYNSKHET:Jeg tror det finnes mennesker som har synske evner. Dette trenger nødvendigvis ikke å være religiøst, men de kan ha en psykisk bakgrunn.
HEALING:Healing er et begrep som brukes annerledes enn kristen helbredelse ved bønn. Det henger sammen med at disse menneskene kan påvirke syke mennesker ved håndspåleggelse. Men det er ikke på det kristne planet.
KRYSTALLER:Det har jeg ikke tro på eller noe forhold til.
3. ASTARTE:Hun er jo en gudinne fra eldgammel tid og det er ikke riktig å koble denne fremmede guddommen med kristendommen. Det er usympatisk å bruke en fremmed guddom på denne måten i vårt kristne samfunn.
4. GRENSEN?Et kristen menneske har kommet til tro på Jesus Kristus som Gud sønn, Frelser og Herre. Da blir dette det sentrale i livet. Forholder det seg ikke slik, er man utenfor.
5. MÄRTHA INNENFOR ELLER UTENFOR?:Det vet Gud alene.

1 kommentar:

Bjørn Olav sa...

Ulike aviser kan i dag melde at kronprinsesse Mette-Marit er blitt "healet" av prinsesse Mârtha Louise. Kronprinsessen skal ha fått en eller flere behandlinger i forbindelse med en nyrebekkenbetennelse. Dermed er flere av kongefamilien blitt dratt inn i det okkulte som prinsessen har med seg. Nå må vi virkelig huske på å be for vårt kongehus!