tirsdag, mai 18, 2010

Danske politikere reagerer på samværsnekt

Nå reagerer også danske politikere på at en far er fratatt samværsretten med sin datter, etter at han tok henne med på et møte i en pinsemenighet. De krever nå et svar fra den danske justisministeren. Det er Retsordføreren for Sosialistisk Folkeparti, Karina Lorentzen, som har bedt justisministeren om et svar. Hun spør om statsforvaltningens avgjørelse var lovlig. Til Kristeligt Dagblad sier hun i dag:

– Det er diskrimination på baggrund af religiøse overbevisninger, og spørgsmålet er, om afgørelsen ikke også er ulovlig. Også selvom det ifølge bemærkningerne er muligt at træffe den slags afgørelser. Jeg vil æde min gamle hat på, at den afgørelse ikke var truffet, hvis det handlede om folkekirken, siger Karina Lorentzen og vurderer, at den type afgørelser fremover kan ramme mange familier.

Det er interessant å merke seg hvordan Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup, svarer. Hun mener at foreldrenes religiøse liv kan være en begrunnelse for å oppheve samvær med deres barn!

Til Kristeligt Dagblad sier hun:

"– Men et barn har brug for kontakt til begge sine forældre, og man skal gøre alt, hvad man kan, for at lade barnet have samvær med begge forældre – uanset om de er muslimer eller fra pinsemissionen, siger hun."

Reaksjonene fra danske politikere kan du lese om her:

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/366617:Kirke---tro--Politikere--Forbud-mod-kirkegang-boer-undersoeges

http://www.vl.no/kristenliv/article22880.zrm

Ingen kommentarer: