mandag, mai 17, 2010

Kristne engasjerer seg i kampen mot oljesølet i Mexicogulfen

Ringvirkningene av den forferdelige oljekatastrofen i Mexicogulfen begynner nå å bli synlige mange steder. Naturødeleggelsene er store, og det som skjer kan frata livsgrunnlaget for svært mange mennesker. Ikke minst lokale fiskere.

Paul Sylve (til venstre på bildet), er fisker. Innimellom er han også oljearbeider, og han er fritidspredikant i Port Sulpur Baptist Church.

Nå må han og familien hans få utdelt mat på grunn av det som har skjedd.

"Vi er helt avhengig av sjømaten, av fiske- og rekefangsten. Det er dette vi lever av."

8.-11 mai var det en samling for en del av de som er berørt i Port Sulpur Baptist Church. Hit kom fiskere som driver med fiske-, reke og krabbefangst. Mange av dem gav uttrykk for at de er svært bekymret over det som skjer rett rundt dem. Når oljen land vil det også føre til ødeleggelse av land, og dyrelivet vil også bli enda sterkere berørt enn det som er tilfelle nå. Det snakkes nå om at hele fiskeindustrien i Louisianna kan kollapse. Skjer det vil mange mennesker ikke lenger ha noe å leve av.

På møtet i baptistkirken deltok også Paul Unruh (til høyre på bildet), som arbeider for Mennonite Disaster Service. Denne organisasjonen ser nå på hva de kan gjøre for å hjelpe de som er berørt. Blant annet hva som må gjøres for å ta opp oljen når den når land.

Mens forberedelsene gjøres, ber de om et under. Den bønnen kan vi også være med på.

Ingen kommentarer: