fredag, mai 14, 2010

Vi plukker litt her og vi plukker litt der - men sant blir det nødvendigvis ikke

Charles Haddon Spurgeon (bildet), den legendariske pastoren for baptistkirken Metropolitan Tabernackle i London, er tidløs. I boken "The Greatest Fight in the World," utgitt i 1891, skriver han:

"Folk sier: Vi liker denne formen for lære, men vi liker også denne! Faktum er at de vil like hva som helst om bare en dyktig forfører vil fremlegge det som noe sannsynelig foran deres øyne. De beundrer Moses og Aron, men de ville ikke ha sagt et eneste ord mot Jannes og Jambres. Vi skal ikke slutte oss til konføderasjonen som synes å sikte mot en slik forståelse."

Ordene kunne like gjerne vært skrevet i 2010. I dag slukes det meste ukritisk. Få stiller spørsmål ved noen av de lærdomsvær som har blåst inn over kristenheten de siste tiårene. Vår tid kjennetegnes av at man plukker med seg litt her, og så litt der, og så er man ikke så opptatt av lærespørsmål.

Men Guds ord sier noe annet:

"Stå derfor støtt, brødre, og hold fast på den lære dere er blitt opplært i, enten ved tale eller ved brev fra oss." (2.Tess 2,15)

De to Spurgeon henviser til, Jannes og Jambres, er de samme som Paulus også henviser til, når han skriver til sin medarbeider Timoteus:

"Som Jannes og Jambres stod Moses imot, slik står også disse sannheten imot. De er fordervet i sitt sinn, og holder ikke mål i troen." (2.Tim 3,8)

Ta deg tid til å merke deg hvilken sammenheng Paulus setter disse to. De settes inn i en helt spesiell tidsperiode, nemlig den tiden da ugudeligheten skal ta overhånd. Finn frem Bibelen din og les 2.Tim 3,1-9.

Vi må ikke komme dit at vi sier at "dette kjente vi ikke til," for vi er alle advart gjennom Den Hellige Skrift.

Ingen kommentarer: