onsdag, mai 26, 2010

Eksplosiv vekkelse i Asia

En av verdens fremste kjennere av situasjonen for kristne i Asia, Paul Hattaway, forteller at han nylig var på besøk i Kathmandu, hovedstaden i Nepal. Han hadde hatt møter med lokale kristne for å oppmuntre dem. På flyturen hjemover hadde han gledet seg til å se de vakre Himalaya fjellene, men tåke og dårlig vær hindret utsynet. Dermed satte han seg ned for å lese et nr av Time Magazine, og ble overrasket over å finne et oppslag som het: "Frelsesarmeer: Evangeliske kristne eksploderer i Asia."

"Det var en stor overraskelse å finne dette i et sekulært blad. I artikkelen kunne jeg lese at det var 101 millioner kristne i Asia i 1970, men at antallet kristne hadde vokst med rekordfart og at det fantes 351 millioner kristne i 2005, og at antallet kristne økte for hver eneste dag. Ja, Gud gjør virkelig en vidunderlig gjerning mange steder i Asia og det er en stor velsignelse for oss å lytte til vitnesbyrd av hele samfunn som blir forvandlet ved evangeliets kraft. Vi er så priviligete som kan tjene i denne delen av verden og spille en liten rolle i det som utgjør Guds rike."

Så forteller Paul Hattaway om Nepal, som jeg også har nevnt ved en anledning tidligere på bloggen.

"Nepal er et land hvor Kristi forsamling har opplevd en dramatisk stor bølge. På 1950-tallet visste man om bare 25 kristne blant etniske nepalesere, og Nepal er et land med mer enn 100 forskjellige stammer og etniske grupper. Rundt 1990, da jeg første gang var på besøk der, hadde Kristi forsamling vokst til omtrent 25.000 medlemmer. I dag, tror mange forskere at det finnes så mange som 600.000 kristne spredt omkring i hele landet. Det representerer en økning på 24 prosent bare siden 1990!"

I artikkelen til Paul Hattaway kommer han også inn på situasjonen i Myanmar, tidligere Burma. Til tross for de særdeles vanskelige kårene til landets befolkning som undertrykkes av militærregimet, opplever man en kolossal vekkelse i landet. Mange steder opplever menighetene en vekst på 400-500 prosent de siste 18 månedene!

Men Hattaway er ikke blind for utfordringene. Selv om vi kan fryde oss i Herren over den sterke veksten i Nepal, så må vi ikke glemme at dette er et land med 30 millioner mennesker. Bare to prosent av befolkningen tror på Jesus Kristus. 98 ut av 100 mennesker står ansikt til ansikt med en evighet i helvete, og dusenvis av ulike stamme-grupper i landet er nærmest totalt uberørt av evangeliet. Hva gjør det med oss?

Ingen kommentarer: