mandag, mai 10, 2010

Norske lutheranere tenker husmenigheter som en del av sin strategi

Det er et svært spennende seminar Indremisjonsselskapet står som medarrangør av sammen med DAWN Norge. De har invitert Neil Cole til å komme å undervise om husmenigheter. Cole, som har vært i Norge flere ganger, underviser om hvordan man kan reprodusere og trene sunne ledere og menighetsfellesskap. Neil Cole var med og startet bevegelsen Church Multiplication Association. Denne bevegelsen har de siste åtte årene startet mellom 1500-2000 husmenigheter i flere vestlige land.

Dagen/Magazinet har et intervju med generalsekretæren i Indremisjonsforbundet, Erik Furnes, som sier at de for deres del er kommet for å lytte og lære. Furnes sier i intervjuet med Dagen/Magazinet at "bedehustanken kjem i eit nytt lys. Det begynte som husfellesskap, og då husa blei for små så bygde ein bedehus rundt om kring. Pendelen kan vere i ferd med å snu tilbake. Då kan det vere strategisk og spennande å jobbe meir med heimane som eit utgangspunkt."

Seminaret med Cole holdes på flere steder i Norge, som arrageres 10-11 mai. Både i Oslo, på Sørlandet og i Rogaland. I Oslo er det rundt 70 deltagere, 100 er forhåndspåmeldt til arrangementet på Sørlandet og hele 200 i Rogaland.

Ingen kommentarer: