lørdag, mai 01, 2010

I kamp mot isbjørner og ekstremkulde - evangeliet skal frem!


Spør du meg, skal man være et hundre prosent overgitt til Jesus og det kall Han har gitt for å være misjonær i de ugjestmilde strøkene av de nordlige russiske landskapene! Vyacheslav Grin og hans kone er eksempler på virkelige pionermisjonærer, som trosser virkelig ekstremkulde og isbjørner for å nå mennesker med evangeliet om Jesus. Mot slutten av mars pakket de for å reise til landsbyer i Chukotka området. De hadde ikke kommet langt før det blåste opp til storm, og for å nå disse landsbyene måtte de krysse en stor islagt innsjø uten noe sted å finne ly for vinden. En av dagene brukte de to timer på 20 kilometer, og måtte så snu fordi vinden ble for hard.

Men fram skulle de! Underveis møtte de isbjørner og måtte kjøre veldig forsiktig. I landsbyene ble de tatt svært godt i mot. Det er ytterst sjeldent de får gjester, og levende musikk hører de sjeldent. Så når Vyacheslav Grin og hans kone kalte sammen til møte og innbød dem til sang og musikk, var de ikke vanskelige å be. For å komme videre til neste møtested hendte det flere ganger underveis at bilmotoren måtte varmes opp i flere timer, før man kunne legge ut på en ny tur. Overalt ble misjonærekteparet tatt godt i mot, og mange lyttet ivrig til evangelieforkynnelsen. Flere tok imot bibler og kristen litteratur.

La oss be for dette evangeliseringsarbeidet i det ytterste nord som russiske baptister driver. De vinner mennesker en for en. Uten denne virksomheten ville befolkningen som bor her aldri ha hørt om Jesus. Tenk på det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette er virkelig å ta evangeliet til jordens ender! Suverent. Ole Petter