onsdag, mai 19, 2010

Tyskland er en misjonsmark

Har du nød for hvordan Europa, og særlig Tyskland, skal nås med evangeliet? Den tyske føderasjonen for evangeliske frimenigheter fortsetter å minske. I forbindelse med den årlige konferansen som nylig ble holdt i Kassel ble det opplyst at antallet baptist- og brødremenigheter nå er 823, hvilket er fem færre enn i 2008. Medlemstallet ligger nå på 83.285, som er en nedgang på 0,5 prosent fra 2008. Totalt 1.905 personer ble døpt på bekjennelse av sin tro, hvilket er det laveste antall døpte siden 1995. I løpet av de siste 12 årene har 187 forsamlinger økt antall medlemmer med mer enn 15 prosent, men samtidig har 323 menigheter minsket antall medlemmer med 15 prosent.

Lyspunktene man ser finnes hos de russiske baptistene som har flyttet til Tyskland etter kommunismens fall.

Det finnes omtrent 450 baptist- og mennonitemenigheter av russisk opprinnelse, som tilsammen har 120.000 møtebesøkende. Mange av disse forsamlingene opplever vekkelse og vekst. Så satser de da også mye på utadrettet virksomhet, deres mål er å nå de mange russerne med tysketnisk opprinnelse som har utvandret til Tyskland de senere årene. Det finnes 2,5 millioner etniske tyskere som har bodd i Russland, og som nå har flyttet tilbake til sitt opprinnelsesland.

De sier: "Tyskland er en misjonsmark. Landet hvor reformasjonen startet trenger åndelig oppvåkning og vekkelse."

1 kommentar:

Eskil sa...

Det er positive ting som skjer i Tyskland også. Bl.a. er det blitt startet svært mange nye menigheter de siste 20 årene. Noen av disse er sluttet sammen i nye nettverk av menigheter. Men da jeg var i Dresden i februar, sa en pastor i byen til meg at han antok at ikke mer enn ca 1 % av innbyggerne var gjenfødte kristne. Så her er det store misjonsoppgaver – kanskje særlig i det tidligere DDR.