lørdag, mai 15, 2010

Her arresteres Dale MacAlpine for å ha lest fra Bibelen offentlig



Her er videoen som viser at ikke mindre enn fire politimenn, arresterer gateevangelisten Dale MacAlpine for å ha lest hva Bibelen sier om homoseksualitet, på gata i den engelske byen Workington 20.april. Videoen er tatt opp med skjult kamera, og er derfor av dårlig kvalitet.

Det har vakt stor internasjonal oppsikt, at en kristen forkynner ble arrestert av politiet for å ha sitert Bibelen på åpen gate i England. 13. mai måtte politiet trekke tilbake anklagene mot ham. Men dette er ikke første gang kristne forkynnere blir arrestert i England av samme årsak. For en tid tilbake opplevde en amerikaner det samme. Arrestasjonen av Dale MacAlpine viser at bibeltroende går en tøff tid i møte. Selv ikke det å lese fra Bibelen offentlig tolereres lenger.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Om ikke lenge skjer det samme i Norge. Det er sterke krefter i samfunnet som jobber for å fjerne alt som har med kristendom å gjøre. Snart vil sanne kristne måtte gå under jorden også i Europa.

Anonym sa...

Ganske skremmende å se hvor langt vi har kommet. Jesus kommer snart!

Anonym sa...

Forundrer meg ikke det aller minste at ikke Skienspresten kommenterer dette.

Anonym sa...

Det er svært kritikkverdig dersom denne predikantens ytringsfrihet blir krenket. Jeg skjønner at du Bjørn Olav Hansen reagerer på dette.
Men du står likevel uten troverdighet som menneskerettsforkjemper fordi du selv er tilhenger av å innskrenke ytringsfriheten når det gjelder andre. For ikke veldig lenge siden applauderte du at litauiske myndigheter nektet en gruppe homofile å demonstrere for sin sak. Etter hva jeg kunne se, hadde du ikke noen annen begrunnelse enn at du selv er uenig med disse menneskene.

Skal retten til frie ytringer i det offentlige rom bare gjelde kristne eller folk du selv er enig med? Er du virkelig ikke mer prinsipiell enn det?


HR

Bjørn Olav sa...

Det er en nyanse i dette du ikke får med deg:

Selvsagt skal de homofile i Litauen få ytre seg. Jeg har ikke sagt noe annet. På den andre siden må det også være lov å gi uttrykk for at det er fint at homomarsjen ikke ble noe av. Jeg er tilhenger av bluferdighet, og forstår ikke hvorfor man på død og liv skal fortelle hvermannsen om sin seksuelle legning. Men jeg ville aldri nekte noen det, eller staffe noen for det. Jeg er også imot sexfikseringen som er i samfunnet.