tirsdag, mai 18, 2010

En tid for å sørge

Det er dyp uro blant bibeltroende baptister i Sverige over det som skjer med hensyn til den nye sammenslutningen av Missionskyrkan, Metodistene og Det svenska Baptistsamfunnet. Ikke minst skyldes dette de sterke liberale kreftene innad i alle tre kirkesamfunnene, som nå skal bli ett. Som jeg har skrevet på bloggen har bibeltro baptister nå laget sitt eget nettverk: Nätverket för klassiks baptism og kristen tro. Et av medlemmene er Bengt-Arne Albinsson (bildet), pastor for Vänersborg baptistförsamling. På nettstedet til nettverket har pastor Albinsson skrevet et innlegg som setter ord på mye av det mange nå føler i vårt kjære naboland.

När stora olyckor och katastrofer inträffar i vår omvärld utlyses det ett antal dagars landssorg! Så är det tid för att åtminstone i två av våra kyrkosamfund utlysa nationella ”samfundssorgedagar”!

Med svaga ledningar och vindflöjlar till missionsföreståndare i ledningen har våra samfund, Svenska Missionskyrkan och Svenska Baptistsamfundet, genom beslut under lördagens kyrkokonferens och årsmöte förlorat kallelsen och uppdraget som Jesu Kristi kyrka på jorden.

Ingen kan förbjuda någon enskild person eller grupp att välsigna (tala väl om och önska lycka), men att hävda att man som Guds representant och som Jesu Kristi tjänare kan förmedla Guds välsignelse är oerhört provokativt.

Ingen av oss väljer vem eller vad Gud skall välsigna, lika lite som Bileam (4 Mos.22) inte fick/kunde välsigna det som Gud inte välsignat.

Så låt oss ha en konstruktiv ”samfundssorgetid” under resten av maj månad och längre om så behövs.

Låt oss be att Gud inte tar sin Ande ifrån oss och att vi som inte böjt knä för samhällsutvecklingen får en förnyad kallelse till tjänst och uppdrag i Guds rike.

Ingen kommentarer: