søndag, desember 28, 2014

Den myrdede politimannen Rafael Ramos var en brennende kristen

Rafael Ramos (bildet), et av ofrene for de to politidrapene i Brooklyn var en personlig kristen. Det kom frem i forbindelse med begravelsen i går.

Det var forrige lørdag tragedien inntraff. Rafael Ramos og hans kollega, Wenjian Liu, ble skutt ned og drept mens de var på jobb.

Gatene i New York var et spesielt kall for Rafael Ramos. Han har ved ulike anledninger fortalt at han følte han gjorde Guds arbeid når han arbeidet for NYPD, og gjorde gatene trygge for byens befolkning. Når han en dag ble pensjonist ville han tjene som politi-prest, og hjelpe kollegaer til å bearbeide de vonde tingene de opplevde på jobb.

Rafael Ramos var i følge CNN aktivt medlem av menigheten Christ Tabernackle i 14 år. Han hadde studert teologi ved Faith Evangelical College and Seminary, og var en det man kaller en typisk familiemann. Han etterlater seg kona Maritza, som han var gift med siden 1993, og de to sønnene de hadde sammen: Justin og Jaden.

I følge CNN var det forventet at mer enn 25.000 politimenn ville delta i begravelsen i går. De kom fra hele USA. Blant talerne var visepresident Joe Biden, borgermester Bill De Blasio og William Bratton, som er politisjef i New York.

Rafael Ramos ble 40 år gammel.

Ingen kommentarer: