fredag, desember 26, 2014

Indiske kristne fengsles og tvangskonverteres i julen

Julen har vært særdeles vanskelig for mange kristne i India. Indiske nasjonalister har brukt høytiden til økt press og forfølgelse av landets kristne befolkning. Noen kristne er blant annet blitt tvangsomvendt til hinduismen.

Som jeg har skrevet på bloggen tidligere så er det blitt betydelig vanskeligere å være kristen etter at det hindu-nasjonalistiske vant parlamentsvalget i mai, og landet fikk en hindu-nasjonalistisk statsminister, Narendra Modi. Etter dette har angrepene på kristne og andre minoritetsgrupper økt kraftig. Alt tyder på at India vil bli en anti-kristen nasjon og at situasjonen for de kristne vil forverres i 2015.

Til tross for at India påberoper seg å være en sekulær stat hvor menneskerettighetene settes høyt, ser det ut til at politiet står på hindunasjonalistenes side.

I julen har hindunasjonalister ved tre anledninger angrepet kristne, og politiet har ikke arrestert angriperne, men de som er blitt angrepet!

17. desember arresterte indisk politi 16 kristne, inkludert fire kvinner, mens de feiret de feiret jul i Navipur, Pipraich, Gorkahpur, Uttar Pradesh.

13. desember angrep hinduekstremister i Andhra Pradesh pastor Bhimudu Nayak og medlemmer av baptistmenigheten i Bajark. Angrepet fant sted rundt midnatt når menigheten var samlet for å synge julens sanger. Pastor Nayak og fire andre medlemmer av baptistmenigheten ble alvorlig såret. Det var 15 hinduekstremister som plutselig dukket opp og gikk til angrep.

9.desember ble en annen menighet, Blessing Youth Mission, angrepet. Menigheten har tilholdssted i Banmora landsbyen i Madhya Pradesh, og pastoren, Paltu Ahirwar og flere medlemmer ble banket opp av hinduekstremister.

Som om ikke dette var nok: 21. desember ble 30 kristne som lever i ytterste fattigdom tvangskonvertert til hinduismen i en fire timer lang seremoni. Det skjedde i Allapuzha distriktet i staten Kerela. Det er The Hindu som rapporterer dette.

Ingen kommentarer: