onsdag, desember 31, 2014

SISTE: Ni iranske kristne arrestert 1.juledag

Iransk sikkerhetspoliti slo til mot en gruppe kristne som var samlet i Tehran 1.juledag for å feire Kristi fødsel. Ni kristne ble arrestert. Hva som har skjedd med dem er foreløpig ikke kjent.

Til tross for at den iranske konstitusjonen garanterer frihet til å komme sammen til religiøse samlinger, slår det iranske regimet regelmessig ned på kristne samlinger og arresterer de som er tilstede. Det er ikke uvanlig at de da anklages for statsfiendtlig virksomhet.

De ni som ble arrestert denne gangen var kommet sammen i en av de mange husmenighetene i Tehran, for å feire julen. Denne husmenigheten holder til i Rudehen-distriktet. Det er The Voice of Iranian Christians som melder dette.

Denne organisasjonen oppgir at følgende personer ble arrestert: Mehdi Klan, Ali Sadraldin, Muhammad Kazemi, Azin Foroudi, Mohammad Hosein Moridian, Maryam Narimani, Alireza Naseri, bror Matin og et medlem av husmenigheten som ikke er identifisert. Seks av dem er avbildet her.

Sikkerhetspolitiet var bevæpnet når de slo til mot husmenigheten, og de beslagla blant annet mobiltelefonene til de arresterte. De tok også mobiltelefonen og identitetskortet til en av naboene!

Ingen kommentarer: