lørdag, desember 13, 2014

Et klenodium av en Bibel og den spennende historien bak den, del 3

Her er tredje og siste del av historien om 'Bernese-Bibelen':

Victor Sasso var så heldig at han fikk tak i et eksemplar av den sjeldne 'Bernese-Bibelen'. Nå er den gitt i gave til Rocky Cape Christian Fellowship i Australia. Victor Sasso ønsket at Bibelen skulle brukes i en kristen kommunitet til Herren Jesus kommer igjen. Selv hadde han håpet at Bibelen kunne brukes i en kommunitet i hjemlandet Sveits, men når det ikke lot seg realisere, var kommuniten i Australia nest beste løsning.

Men om Herren skulle la det skje at en anabaptistisk kommunitet kunne vokse frem i Sveits igjen, vil 'Bernese-Bibelen' legge ut på reise igjen. Tilbake til Sveits.

Det er ikke mange i kommuniteten i Australia som kan gammel-tysk, men for dem er det en stor ære å kunne ha den sjeldne Bibelen i sitt eie. Den oppbevares på et sikkert og tørt sted, som det klenodiet den er.

Peter Hoover skriver at 'denne Bibelen er et synlig tegn på den visjonen Victor Sasso bar på, hans sterke lengsel etter at det ennå en gang skulle vokse fram en anabaptistisk kommunitet i Sveits som kunne blomstre og vokse'.

Og det var litt av en reise 'Bernese-Bibelen' la ut på for å komme til Australia. Peter Hoover fikk den med seg på sin Europa-reise i fjor. 'Bernese-Bibelen' kalte de 'babyen sin' der de bar den med seg gjennom Italia, Østerrike, Slovenia, Kroatia, Serbia, Ungarn, Romania, Slovenia, Den tsjekkiske republikk, Polen, Tyskland og Nederland. På jakt etter sine anabaptistiske røtter. Fra Nederland bar det videre med fly Dubai, Kuala Lumpur og Melbourne.

På bildet ser vi Peter Hoover, lederen for Rocky Cape Christian Fellowship, sammen med den sjeldne Bibelen.

Ingen kommentarer: