tirsdag, desember 16, 2014

SISTE: Julebrev fra den fengslede iranske pastoren Saeed Abedini

Torsdag kunne jeg fortelle bloggens lesere at en slektning av pastor Saeed Abedini (bildet), fikk muligheten til å besøke ham i fengselet i Iran.

Denne slektningen fikk med seg et julebrev pastor Abedini har skrevet. Jeg har oversatt det gripende brevet til norsk:

Rajai Shahr fengselet 2014
God jul!

Det er veldig kaldt her disse dagene. Den lille plassen jeg er tildelt er ved et vindu. Vinduet har ikke glass. Det gjør at det er umulig å sove. Slik er det de fleste nettene. Behandlingen jeg får av medfanger er også veldig kald og til tider fiendtlig. Noen av mine medfanger liker meg ikke fordi jeg er omvendt og pastor. De skammer seg over meg som en som har forrådt sin tidligere religion. Vaktene kan ikke en gang utstå korset jeg har laget av papir og hengt opp på plassen min som et tegn på min tro og min deltagelse i feiringen av min Frelsers fødsel. De har truet meg og tvunget meg til å fjerne det. Dette er den første tiden jeg er helt uten min familie; alle sammen er utenfor Iran. Disse forholdene har gjort at den kommende julehøytiden er spesielt vanskelig, kald og rystende for meg. Det forholder seg slik at jeg er helt alene uten noen rundt meg.

Disse kalde og sprø forholdene har gjort at jeg lurer på hvorfor Gud valgte den vanskeligste tiden av året til å bli menneske og hvorfor han kom til jorden i den svakeste menneskelige tilstand (som en baby). Hvorfor valgte Gud det vanskeligste stedet å bli født - i det kalde været? Hvorfor valgte Gud å bli født i en krybbe i en stall, noe som er veldig kaldt, skittent og uhygienisk og med en ubehagelig lukt? Hvorfor legge forholdene til rette for en fødsel på en slik måte at det ikke var bare var hardt fysisk, men også sosialt? Det må ha vært slik en skam for Maria og hennes forlovede at hun var gravid før ekteskapet i det religiøse samfunnet på den tiden.

Kjære søstre og brødre: Evangeliet er ikke bare historien om Jesus, men det er nøkkelen til hvordan vi skal leve og tjene som Jesus. I dag skulle vi som Ham komme ut av vår trygge komfortsone for å forkynne Livets Ord og frelsen om Jesus Kristus og at straffen for vår synd har Han betalt på korset og vi skulle forkynne Hans oppstandelse. Vi bør være i stand til å tåle kulde, vanskelighetene og skammen for å tjene Gud. Vi bør være i stand til å gå inn i smerten til den kalde mørke verden. Da er vi i stand til å gi den brennende kjærligheten til den kalde vinterkrybben til dem som er åndelig døde. Det kan være nødvendig å komme ut av komfort-sonen hva gjelder våre liv og kjærlig omfavne vår familie å gå inn i krybben av andres liv, slik som det har vært for meg for tredje år på rad jul. Det kan være at vi vil bli kalt idioter og forrædere og møte mange vanskeligheter, men vi skal korsfeste vår vilje og ønske enda mer at verden hører og smaker den sanne betydningen av julen.

Julen betyr at Gud kom slik at han ville gå inn i hjertene deres i dag og forvandle ditt liv og erstatte din smerte med ubeskrivelig glede.

Julen er manifestasjonen av den strålende lysstyrken til Guds herlighet i fødselen til et barn som heter Immanuel, som betyr at Gud er med oss.

Julen er den dagen da varmen til den livgivende ilden av Guds kjærlighet skinte i de mørke kalde vinterfrosne hjerter, og lyse i denne dødelige onde verden.

På samme måte som varmen fra jordens indre smelter de harde steiner og produserer lava, kom den brennende kjærlighet til Gud, Jesus Kristus, gjennom jomfru Marias liv til jorden, i julen, for å smelte de harde hjerter av synd og ugudelighet som finnes verden og fjerne dem fra våre liv. I den samme prosessen, som er et verk av den Hellige Ånd, vil et heftig regn av Guds hellighet og nåde strømme inn i vår kropp, sjel og ånd og bringe Kristi lys inn i oss og gjennom oss og omskape denne mørke, kalde, vinterlige verden til et strålende brennende lys. Han snur vår verden til en verden full av fred, glede og kjærlighet som er så annerledes enn den mørke, kalde, og vinterlige verden som vi pleide å bo i. Halleluja!

Så denne julen la lava-lignende Kristi kjærlighet flyte inn i djupet av hjertet ditt og gjøre deg heftig, klar til å betale eventuelle kostnader for å bringe den samme lava-kjærligheten til den kalde verden rundt deg, forvandle den med den sanne budskap om julen

Pastor Saeed Abedini

Som suger til seg Kristi lava-kjærlighet

Ingen kommentarer: