torsdag, desember 25, 2014

SISTE: 10.000 Nytestamenter og kristne bøker ødelagt i påsatt brann i Tyrkia

Tyrkiske myndigheter leter etter en mistenkt ildspåsetter i forbindelse med en brann som ødela tusenvis av Nytestamenter og andre kristne bøker.

I følge Morning Star News startet brannen ved 19.00 tiden 7. desember i kontorene til The Bible Correspondance Course in Turkey (BCC-Turkey), lokalisert i en flerbruksbygning som også huser en kirke i nabolaget Kadikoy i Istanbul.

Ingen ble skadet i brannen. Heller ikke bygningen ble påført skader av nevneverdig art. Men omlag 10.000 kristne bøker, mange av dem Nytestamenter, ble oppbrent eller ødelagt i brannen.

Noen studenter som bodde i etasjen over lokalene til BCC-Turkey, meldte fra til brannvesenet at de luktet røyk. Brannvesenet kom raskt til og fikk slukket brannen, men bøkene var det ikke mulig å redde.

Brannvesenet mente at brannen skyldes en ulykke. De mente den hadde startet som en kortslutning i en juletrebelysning. Men det er en hake ved denne forklaringen: Det var ikke noe juletre i lokalene!

Det er en kjent sak at kristne som driver aktivt misjonsarbeid møter stor motstand i Tyrkia, og at det er mange som kan tenkes å ville sette en stopper for distribusjon av Nytestamenter og annen kristen litteratur. Arbeidet fortsetter likevel som før.

La oss huske våre trossøsken i Tyrkia i våre forbønner.

Billedtekst: David Byle fra BCC-Turkey inne i lokalene hvor brannen startet. (Foto: Morning Star News)

Ingen kommentarer: