lørdag, desember 27, 2014

Irakiske og syriske flyktningebarn fikk del i julefeiring i Jordan og Libanon

Her er dagens store gledes- og takkeemne! Flere tusen syriske og irakiske kristne flyktningebarn og deres foreldre fikk ta del i en genuin kristen julefeiring i år, til tross for de forferdelige omstendighetene de lever under.

Siden juli 2014 - siden byen Mosul ble tatt over av terrorister fra IS - har irakiske kristne flyktet i tusentalls til Jordan. Mange av dem flyktet med bare de klærne de hadde på seg. De fikk ikke med seg noen av sine eiendeler. De flyktet hals over hode for å redde sine liv.

Ulike steder ble det laget i stand julefest for disse flyktningene. Bildet av de to skjønne irakiske barna er fra et av disse arrangementene. På akkurat dette arrangementet fikk over 300 barn et godt måltid mat, sammen med et juleprogram satt sammen av julesanger og leker for store og små. Alt fant sted i en ortodoks kirke.

Bibelselskapet i Jordan har sørget for å skaffe tilveie Bibler som er blitt gitt i gave til de voksne, mens barna har fått barnebibler og tegneseriehefter. Tegneserieheftene har gjenfortalt historier fra både Det gamle og Det nye testamente, og har vært svært populære.

Selv Julenissen og Ole Brumm gjestet den nye Hl.Efraim kirken i Amman, hvor flyktningebarna fikk godteposer.

Også i Libanon ble det skapt julefest i mange flyktningeleire. Nær to millioner syriske flyktninger har krysset grensen til Libanon, og utgjør nå en fjerdedel av landets befolkning! Innbyggertallet i Beirut er blitt doblet de siste tre årene.

Også barna i muslimske familier nås i julen. Julefeiringen er en ypperlig anledning til å presentere evangeliet.

Ingen kommentarer: