mandag, desember 15, 2014

Stille forfølgelse av kristne i Vietnam

Mens manges øyne med rette er rettet mot den grusomme forfølgelsen av kristne i Nord-Korea, pågår det en mer 'stillferdig' forfølgelse av våre trossøsken i Vietnam, uten den altfor store oppmerksomheten.

Likefullt: begge disse landene topper listen til Åpne Dører over de 10 landene i verden hvor forfølgelsen er størst og hardest.

I Vietnam finnes det mange husmenigheter, og det finnes også store menigheter. Disse har vokst frem de siste ti årene. Store kristne møter er blitt holdt i Hanoi.

Forfølgelsen av kristne i Vietnam er mindre åpenbar. Men den er der hele tiden. Dette er fremdeles et kommunistisk land, og kristne som hevder at de må være hundre prosent lojale til Jesus, vil få problemer. Lojaliteten skal jo være mot Vietnams kommunistiske parti! Dermed står de kristne i Vietnam overfor nøyaktig samme problemstilling som de første kristne. De ble avkrevd lojalitet til keiseren, og fikk store problemer når de valgte å vise med sine liv at Jesus var deres Herre.

Våre trossøsken i Vietnam utsettes for sjikane, forfølgelse, fengsling. De får sine bibler, sangbøker og kristen litteratur konfiskert, de har store problemer med å få sine menigheter registrert - som er påkrevet - og de har stadig angivere som rapporterer fra sine gudstjenester.

Det er særlig blant Hmong-folket at den store vekkelsen pågår. Den har vart i over 20 år! Titusener av denne folkegruppen har kommet til en levende tro på den Herre Jesus, og fått sine liv forvandlet.

Bibelskolen i Ho Chi Minh City er ofte blitt utsatt for politiets angrep de siste årene. En av bibelskolens ledere, pastor Nguyen Hong Quang forteller til Voice of the Martyrs at den siste måneden er skolen blitt angrepet og ødelagt enda en gang. Dette er syvende gangen at det skjer. Det er politiet som står for ødeleggelsene.

Likevel - skolen fortsetter sin virksomhet! Og noe menighetsplantere og pastorer utdannes, som igjen fører til at enda flere vietnamesere vinnes for himmelen.S

Ingen kommentarer: