mandag, november 16, 2009

Falsk sms om forbønnsbehov for misjonærer som skal drepes i Afghanistan


I dag har de falske meldingene om at 21 misjonærer i Afganistan skal henrettes dukket opp igjen. Jeg har selv mottatt flere sms'er om dette med en instendig oppfordring til å be. IKKE SEND DISSE MELDINGENE VIDERE. Dette stemmer nemlig ikke.

Åpne Dører har skrevet en artikkel om dette, som jeg gjengir her. Les innholdet nøye!

På nettet og via SMS sirkulerer det for tiden en melding om at 22 misjonærfamilier trues med henrettelse Afghanistan. Meldingen er foreldet og stammer fra gisseldramaet i juli 2007. Ikke send den videre
.

Sommeren 2007 ble 22 kristne sør-koreanere som deltok i et humanitært korttidsprosjekt i Afghanistan, tatt til fange av Taliban. En av dem ble drept og de andre ble etter noen uker satt fri og fikk reise tilbake til Sør Korea. Mens gisseldramaet foregikk og truslene om henrettelser hang over dem, ble det mobilisert både på bønnefronten og på diplomatisk hold. I mange land sendte kristne ut kjedemailer og SMS'er for å oppmuntre venner til å be. I ettertid har noen av disse mailene og meldingene levd sitt eget liv. Godtroende kristne har sendt dem videre. Det er grunnen til at en ny bølge av foreldede meldinger nå sirkulerer blant kristne i Norge.

På samme måte som med advarsler om datavirus bør man aldri sende videre dramatiske meldinger før man er 100% sikker på at innholdet er korrekt. Sjekk på internett, og snakk med andre om saken.

Dersom det hadde vært riktig at 22 misjonærfamilier nå stod i fare for å bli henrettet i Afghanistan, ville mediene helt sikkert ha fortalt oss om det. Mediene er ofte svært tause når det gjelder forfølgelse og undertrykkelse av nasjonale kristne, men vær sikker på at de våkner dersom det er utlendinger som står i fare for å bli drept ...!

Noe annet som bør få varsellampene til å lyse hos mottakerne av denne meldingen, er at det er forbudt å være misjonær i Afghanistan. Det finnes selvsagt kristne teltmakere i landet, men det er nærmest utenkelig at 22 misjonær-FAMILIER plutselig var fanget og skulle henrettes, - til og med uten at vi hadde hørt om det i kristne blader og aviser.

Vær skeptisk til dramatiske meldinger du mottar, sjekk på nettet, snakk med andre. Og aller viktigst: Ikke send videre dramatiske kjedemailer og meldinger før du er 100% sikker på at innholdet stemmer!

Selv om denne meldingen angående Afghanistan er falsk, finnes det svært gode grunner til å be for dette landet, og for kristne i mange andre land. Følg med på sidene våre, abonner på vår ukentlige nyhetsmail (meld deg på lista nede i venstre marg) og oppfordre andre om også å besøke nettstedet vårt regelmessig. Da får du del i nyheter og situasjoner som det virkelig er grunn til å be for ...

Ingen kommentarer: