tirsdag, november 10, 2009

Baptister gir trøst og forbønn til ofrene av Fort Hood masakren

Mange baptister har engasjert seg sterkt for å hjelpe de som er berørt av den grusomme masakren i Fort Hood nylig. Det er gitt praktisk hjelp, og mange samtaler er blitt ført både av baptister som tjener som kapellaner i det amerikanske forsvaret, og av menighetsmedlemmer. Mange har fått praktisk hjelp i forbindelse med forberedelser til de mange begravelsene.

8. november holdt First Baptist Church i Killeen en forbønnsgudstjeneste for hele byen, og mer enn 500 mennesker, deriblant guvenør Rick Perry (R), deltok. Pastor Randy Wallance (bildet) sa i den forbindelse at selv om ingen i forsamlingen var direkte berørt eller noen av medlemmenes slektninger, så var disse grusomme drapene noe som berører alle.

Under forbønnsgudstjenesten fikk folk anledning til å gi utløp for sine følelser. Det ble gjort forbønner for alle som hadde mistet noen av sine kjære, eller var berørt på en eller annen måte. Forbønn fikk også alle som drev med oppfølgingsarbeidet, enten det var etterforskere, leger, sykepleiere og psykologer.

Flere av de som er direkte berørt av tragedien har gitt uttrykk for at de har satt stor pris på den omtanken og varmen og forbønnen de har fått fra engasjerte mennesker som baptistene i Killeen virkelig er.

Ingen kommentarer: