torsdag, november 26, 2009

Forfølgelsen av kristne i Vest-Europa er igang


Det er kun et tidsspørsmål før vi får åpenlys forfølgelse av bibeltro kristne i Vest-Europa. Våre brødre i øst har merket at det har hardnet til lenge. Det gjelder særlig land som Usbekistan, Kasakhstan og Aserbajdsjan, hvor uregisterte baptister er utsatt for landsforvisning, ileggelse av bøter og fengselsstraff. Men ting skjer også i vårt naboland Finland.

Den høyeste forvaltningsdomstolen i landet har sørget for å sparke presten Jari Rankinen fordi han vegrer seg for å samarbeide med en kvinnelig prest. Slik kan ikke tillates! Det var våren 2007 at Rankinen, gav beskjed om at han av samvittighetsgrunner ikke kunne medvirke i gudstjenester ledet av en kvinnelig prest. Kirkemøtet godkjente kvinnelige prester i Finland i 1986. Samtidig ble det vedtatt en såkalt "samvittighetsklausul" som gikk ut på at kirken godtok mannlige prester som ikke kunne samarbeide med kvinnelige. De skulle da få fortsette i sin tjeneste. I 2006 ble dette vedtaket omgjort, og det gis nå ikke anledning til å ha et konservativt bibelsyn i den finsk-lutherske kirken.

I Storbritania skjer det også ting. Der tvinges regjeringen av EU kommisjonen til å gjøre endringer i sin lovgivning som skal tvinge kirkene til å ansette homofile. I dag har menigheter anledning til å avstå fra å ansette homofile, men slik skal det skal ikke forbli. Homolobbyen har vunnet frem med sitt syn, og EU kommisjonen pålegger britene å gjøre endringen gjeldende så fort som mulig.

Vel disse gruppene skriker om retten til å være annerledes, og for tolleranse. Men det gjelder selvsagt ikke for mennesker som tror annerledes enn dem. Og i hvert fall ikke for de som tror at Bibelen er Guds ord og vil holde seg til den.

Om ikke lenge vil kravet om å stenge denne og andre blogger komme. Noen har allerede truet med å sette i gang aksjoner mot denne bloggen. Snart vil bibeltro kristne henges ut i media i Vest-Europa og også Norge, slik det gjøres i dagens Usbekistan. Det vil advares mot oss. Vi vil karakteriseres som farlige.

Det er ikke lenger snakk om dette vil skje, men om når. Det kan komme mye raskere enn vi aner.

"Alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, blir forfulgt." (2.Tim 3,12)

Se disse artiklene:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=194849

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=194650

13 kommentarer:

Anonym sa...

Kan dette karakteriseres som forfølgelse, eller er det bare en logisk konsekvens av at kirken som "statskirke" har valgt å underlegge seg staten med de eventuelle fordeler og ulemper som dette medfører. Etter mitt syn blir det først forfølgelse dersom staten på tilsverende måte griper inn i de "frie" kirkesamfunnenes interne styring.

Bjørn Olav sa...

Men det er det de nå gjør, f.eks i Storbritania, hvor menigheter skal tvinges til å ansette homofile. Så langt jeg kan se vil dette innebefatte alle registrerte menigheter. Det skal bli spennende å se om de vil tvinge moskeer til å gjøre det samme. Eller om dette bare skal gjelde kristne.

Anonym sa...

Det er skremmende det som skjer, og så skjer det så raskt.Jeg er glad vi har denne bloggen så vi får informasjon om dette.

Anonym sa...

De våger ikke røre moskeene.Det er det kristne de er på jakt etter.

Gunilla sa...

Hej!
"Förföljelsen av kristna i Väst-europa" anser jag vara en överdriven kommentar, ivarje fall med de hänvisningar ni gör!

Naturligtvis bör även kvinnor och homosexuella fa vara präster och pastorer i vara kyrkor. Det tror jag är enligt Guds och Kristi vilja! Jesus gjorde inte skillnad pa människor.
Jag förstar inte att nagon manlig präst VÄGRAR samarbeta med en kvinnlig präst. (eller en homosexuell präst)
I himmelen kommer vi alla att fa "samarbeta"!

Bör inte alla varmt kristna som känner sig kallade till att förkunna Guds ord, tillatas att göra det? DET är förföljelse "av kvinnliga och homosexuella präster"! Bör inte ALLA KRISTNA GLÄDJAS istället över ju fler kristna människor som vill vara präster och förkunna Guds ord?

Vem förföljer vem här egentligen?

Gud välsigne oss alla!

Bjørn Olav sa...

Gunilla

Så Gud taler imot seg selv? Hvordan kan det være i følge Guds og Kristi vilje, når Guds ord sier noe helt annet? Både om homoseksualitet og om tjenesten i Kristi forsamling? Guds ord er entydelig avvisende til homofile forhold. Tjenesten som eldste eller tilsynsmenn er også en tjeneste forbeholdt menn. Les Det nye testamente.

Anonym sa...

Hvem forfølger hvem spør Gunilla? Hun ser ut til å glemme følgende: I Finland er det kvinnelige prester i den lutherske kirken. Ingen av dem mister stillingene sine. Men en mann kan avsettes fordi han er imot kvinnelige prester. Han skal ikke ha rett til å forbli trofast mot det synet han har. Jeg regner at at du synes det er ok, slik du ordlegger deg. Hvem forfølger hvem da?
Jan

Anno 2008 Nym sa...

I går mottok jeg bladet "Historie" i posten. Dette er et "vitenskapelig" blad, som denne gang liksom skulle presentere hva forskere har funnet ut om den historiske Jesus. Artikkelen hevder at evangelistene med vilje endret litt (omskrev) det som egentlig var fakta, for å "reklamere" for budskapet sitt. Slike påstander slukes av folk flest, som er opplært til å tro på "vitenskapen".

Jeg mener denne påstanden er urimelig, for Jesu disipler var opplært til å tro på det gamle testamente ordrett slik det står, og de var opplært til lydighet mot sannheten. Hvorfor skulle de da LYVE når de skrev ned fortellingene om Jesus?

Gunilla sa...

Hej Björn O.!

Jag har redan läst nya testamentet, började med det redan som barn!
Vi har olika tolkningar och erfarenheter här helt enkelt!
Lat oss trots det "samarbeta för Guds rike"!
Vi är ju alla kristna och "arbetar och önskar samma saker": Att Guds o Kristi kärlek ska bli "känd för hela världen"! Vi vill alla att fler människor- ja alla ska "hitta hem till Jesus och Gud"!


P.s Jag har inte pastatt att jag tycker det är bra att en manlig präst avsätts för att han har en "annan syn än jag"!Men VÄGRAR han att samarbeta med en präst, med enda anledning att hon är kvinna - är fragan vad man ska göra at denna sak. (känner ej personligen till just detta fallet) Ni menar antagligen att "kvinnan ska avsättas"?
Det bästa hade varit om ingen avsätts, och att bada kan samarbeta. Det blir ju ända sa i himmlen!

Gud välsigne oss alla!

Bjørn Olav sa...

Men hvis du har lest Det nye testamente, og tar på alvor det du leser der, ville du finne at det er helt uforelig at mennesker som lever i homofile forhold kan ha tjenester i Kristi forsamling. Ingen som lever i synd og bryter med Guds ord kan tjene i Kristi forsamling.

Mann og kvinne er skapt i Guds bilde, men til ulike oppgaver i Guds rike. Du finner ikke et eneste eksempel i Det nye testamente på kvinnelige tilsynsmenn eller eldste.

Det synes for meg som om du synes at alt er bra uansett hva det er.

Anonym sa...

De kristnas förföljelse av homosexuella har pågått i 2000 år. Pay back time?

Bjørn Olav sa...

Det er ikke forfølgelse å påpeke hva som er sant. Det kan sikkert kjennes ubehagelig å bli påminnet at en lever i synd. Men slik er det for oss alle.

Laila sa...

"I dag har menigheter anledning til å avstå fra å ansette homofile, men slik skal det skal ikke forbli. Homolobbyen har vunnet frem med sitt syn, og EU kommisjonen pålegger britene å gjøre endringen gjeldende så fort som mulig.

Vel disse gruppene skriker om retten til å være annerledes, og for tolleranse. Men det gjelder selvsagt ikke for mennesker som tror annerledes enn dem."


Nei, toleransen de er så opptatt av, gjelder tydeligvis ikke overfor mennesker som tror annerledes enn dem. Dette registrerer jeg, også. Istedenfor å bare akseptere trosforskjellene, driver de (vel, begge parter, sant å si) og prøver å omvende hverandre til sitt syn. Forskjellen er at homolobbyen tyr til makt/tvang (mot menighetene) i så måte (en ikke uvesentlig forskjell!).

Jeg deler overhodet ikke disse menighetenes syn på hverken Gud, menneskelivet eller homofili, men så er man da heller ikke nødt til å være medlem hos dem! Selve deres rett til å eksistere bør uansett anerkjennes på lik linje med andre grupper - i vrimmelen av ulike tros- og livssynssamfunn. Men overordnede tvangsvedtak som dette eksemplet overfor menighetene, underkjenner deres eksistensberettigelse og fungerer snarere som et meningsdiktatur.