torsdag, november 19, 2009

Min Jesus lever !

En tidlig kristen bekjennelse er denne:

"Kristus døde for våre synder etter Skriftene, og at Han ble begravd, og at Han sto opp igjen på den tredje dag etter Skriftene." (1.Kor 15.3b-4)

Bekjennelsen er ikke bare sentral, den er helt grunnleggende for sann kristen tro. Alt står og faller nemlig med Kristi oppstandelse!

En kristen er en som har opplevd og som tror at Jesus lever! Han er ikke lenger i graven. Kristen tro handler ikke først og fremst om etikk og moral, men om dette: Jesus lever! Som en konsekvens av Kristi oppstandelse lever vi annerledes liv i Den Hellige Ånds kraft.

Millioner av mennesker, både nålevende og mennesker som er hjemme hos Herren, kan vitne om dette: De har møtt en levende Frelser som ble deres Herre.

Hør ikke på de som hevder at Jesus er død. De aner ikke hva de snakker om. De har nemlig ikke opplevd dette livsforvandlende møte med Jesus, slik apostelen Paulus opplevde det på vei til Damaskus. Han som forfulgte menigheten like inn i døden, fikk selv et møte med den oppstandne Jesus.

Jeg er en av de mange som kan vitne om det samme. I 1972 fikk jeg møte Den oppstadne. Mitt liv har ikke vært det samme siden. Og slik at utallige mennesker opplevd og kan avlegge vitnesbyrd om. Så får de bare håne oss de som sier at Jesus er død. Vi vet noe annet. Vi har opplevd Ham i levende live!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg husker godt den sangen du henter overskriften fra. Den betydde og betyr mye for meg.Ja, Jesus lever! Graven brast.Hvilket herlig budskap.Uten ville vi vært redningsløst fortapt.

Anonym sa...

- Min Jesus lever, derfor skal jeg leve, min Jesus lever, derfor er jeg trygg..-
Husker ikke mer av det verset, men sangen og melodien kom for meg da jeg leste bloggen din.
Det er tryggheteh i livet mitt.

Hilsen karin.

Karin sa...

Ja,Halleluja,min Jesus Lever!
Så märkligt BjornOlav,att du tar opp detta med Paulus omvändelse,för jag har nyss läst om detta i en bok som jag har,som En Algot Eriksson skriver, "En lycklig förvandling"!
Där skriver han bl.a. om Hur Paulus innan han blev frälst förföljde de Kristna,men hur Han fick ett möte med Jesus och upplevde en total förvandling.
I samma stund jag läste detta tänkte jag att Kunde Jesus så helt möta och frälsa Paulus så kan han även möta och frälsa min käre man!

Kom direkt att tänka på denna sången när jag läser din blogg idag,och Karin,jag såg att du också tänkte på den;

"Gud sänt sin son,Hans Namn är Jesus,
Han kom till oss,med en Kärlek Ren,Han gav sitt liv,för att ge oss frälsning, Hans tomma grav
den visar att Han lever idag!"

"Min Jesus Lever!Därför ska jag Leva,
Min Jesus Lever,därför är jag trygg!Jag säkert vet,att Han mej Leder,mitt liv är värt att Leva,för Han Älskar mej!"

"Och snart en dag,då jag är framme,
Jag skall få se,Min FRÄLSARE!
Tänk Viken Dag,att Honom få Skåda!
Och säga JESUS TACK FÖR ALLT DU GJORT FÖR MEJ!"
Thank You my Lord Jesus!

Karin

Anonym sa...

Mange takk Karin, og Bjørn Olav at du hadde akkurat den overskriften. Jeg kjente min sjel frydet seg, slik har det vært idag.
Hilsen karin.

Bjørn Olav sa...

Takk for teksten! Det er en vidunderlig vakker sang. Jeg går her og nynner på den nå.