mandag, november 30, 2009

Bibeltro lutheranere i USA grunnlegger nytt kirkesamfunn


Det er nå endelig klart at et nytt luthersk kirkesamfunn vil se dagens lys i Amerika. Lederne for Coalition for Renewal (CORE) annonserer dette på nettsiden til denne bibeltro, konservative grupperingen. Dermed går det mot en splittelse av USA's største lutherske kirkesamfunn, Evangelical Lutheran Church of Amerika.

Årsaken er åpenbar. Det famøse vedtaket Evangelical Lutheran Church foretok og som nå gjør det mulig for homofile å bli pastorer innen kirkesamfunnet.

Det var 18. november at lederne for CORE vedtok å stifte et nytt luthersk kirkesamfunn som vil stå på Bibelens grunn. Det er mange lutheranere som nå vil forlate Evangelical Lutheran Church for å bli medlem i det nye kirkesamfunnet. Mer enn 1.200 lutheranere var samlet i Fishers, Indiana, for å samtale om den alvorlige situasjonen som bibeltro lutheranere er kommet oppi og det var her de bestemte seg for å bryte ut og starte noe som ville være tro mot Bibelen og de lutherske bekjennelsesskriftene.

Det er svært sørgelig at det må til en splittelse, men i denne anledning er det ingen vei utenom. Å gjøre noe annet ville være å svikte når det gjaldt, for det er mye som står på spill. Med sitt famøse vedtak har Evangelical Lutheran Church in America selv satt seg på sidelinjen, og fjernet seg fra Guds ords sannhet.

Jeg takker Gud for at det finnes rakryggede lutheranere i USA som vil forbli tro mot Guds ord. Det skal bli spennende å se hvordan det nye kirkesamfunnet vil bli.

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk, gode Gud, for at det finnes lutheranere som velger å gå motstrøms og stå på Guds ord.