mandag, november 02, 2009

Bedehus fra 1291 forfaller - hvem tar opp arven med å gjenreise et bønnealter for Norden?


Det var med en stor grad av vemod jeg leste en artikkel i svenske Dagen for noen få dager siden. Journalisten kunne fortelle at et bedehus fra 1291, en av Nord-Europas eldste bygninger, er i ferd med å forfalle. Årsaken skal være at det hersker usikkerhet om ansvaret med hvem som skal ta vare på den.

Tenk at det finnes et bedehus fra slutten av 1200-tallet som fremdeles står der! Jeg tenker på de bønner som er steget opp til himmelen herfra. For den arven som er etterlatt de oppvoksende generasjoner. Her burde virkelig den svenske bønnebevegelsen kjenne sin besøkelsestid! Her burde det gjenreises et bønnealter igjen, hvor bedere fra hele Norden kunne komme for sammen med våre svenske venner bøye kne og be for våre nordiske land!

Bønnehuset ligger inntil Bodsjö kirke i Jämtland - og er vel dermed kanskje også norsk?

La oss be om at svenske myndigheter påtar seg ansvaret med å resuterere bedehuset før det er forsent, og la oss be om og spørre Herren om Han har noen tanker for hvordan dette bedehuset burde brukes!

Jeg kommer til å sende en anmodning til den svenske bønnebevegelsen om å se nærmere på saken!

Se også:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=191397

2 kommentarer:

Karin sa...

Ja BjornOlav,jag såg denna bönnekoja eller böneloge,som man även kan kalla den!Tänk om man bara kunde flytta den hit till Västerås!Hoppas verkligen att det är någon som tar tag i detta,och den kommer till användning!Jag ska be för detta!Ja det är som du säger Bjorn att det säkert är otroligt många böner som har betts här!Kanske mycket mera i värde än alla de tomma ståtliga kyrkorna
som idag byggs,men som det numera finns mycket av denna värdens
toner och föreställningar i!
Karin

Karin sa...

Jag är med dej i dessa böner BjornOlav!Kanske man ska ta kontakt med någon myndighet i den kommunen där bönelogen står!
I alla fall så ber vi att Herren får hjälpa oss med detta!
karin