mandag, november 16, 2009

Velsignelser i følge jødisk bønnetradisjon


I den jødiske bønnetradisjonen finner vi 18 velsignelser. Jeg gjengir noen, så kanskje du kan bruke dem i forbindelse med din egen bønnetid:

Min Herre, åpne mine lepper og jeg vil prise Deg.

Priset være Du Herre, vår Gud og våre fedres Gud, Abrahams, Isaks og Jakobs Gud; den store og mektige ærefryktens Gud! Du er den opphøyde som gjør velgjerninger. Du er opphav til alt, Du kommer fedrenes velgjerninger i hu, og vil i kjærlighet sende deres ætt en forløser for Ditt navn skyld. Du som er konge, hjelper, frelser og skjold, priset være Du, Herre, Abrahams skjold!

Du, Herre, er mektig i evighet. Du vekker de døde til live, og er mektig til å frelse. I din godhet opprettholder Du alt som lever, i Din store barmhjertighet vekker Du de døde til liv. Du støtter dem som faller, leger de syke, frigjør de fangne. Du viser troskap mot dem som hviler i støvet. Hvem er som Du, Du som gjør storverk? Hvem er lik Deg, Du konge, Du som dreper og gjør levende, Du som lar Din frelse spire fram. Du er trofast, som vekker de døde til liv. Priset være Du, som vekker de døde til liv.

Du er hellig, Ditt navn er hellig. De hellige engler lovpriser Deg hver dag. Priset være Du, Herre, hellige Gud!

Du gir mennesket kunnskap og forstand. Gi oss kunnskap, forstand og fornuft fra Deg. Priset være Du, Herre, som gir kunnskap.

Ingen kommentarer: